Jeg elsker sprøde og cheesy kartoffelkroketter, og har igennem årene lavet rigtigt mange forskellige typer. Denne opskrift med chorizo, chili og parmesan er uden tvivl den allerbedste. Kroketterne er geniale som snacks eller som tilbehør til en lækker burger.

Kroketterne kan snildt spises alene – men en god dyppelse som f.eks. en lækker aioli kan varmt anbefales. Du kan blandt andet finde inspiration til flere forskellige mayonnaiser og aiolier her på siden

Ingredienser

4 personer

  • 3 store bagekartofler
  • ½ skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ chili
  • 1 forårsløg
  • 125 g rå chorizo pølse
  • 1 spsk smør
  • 1-2 spsk grov dijon
  • 75 g revet parmesan
  • 1 æg
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 l neutral olie til fritering 
  • ½ l kærnemælk
  • 300 g hvedemel
  • 150 g panko rasp
  • 3 spsk paprika

Fremgangsmåde

45 minutter

  1. Skræl kartoflerne og skær i 3-4 cm tern. Kog i ca. 15 minutter til de er bløde og møre.
  2. Snit skalotteløg, hvidløg, chili, forårsløg og chorizo. Steg af på en pande med smør, grov dijon og salt og peber i ca. 6-7 minutter. Stil til side.
  3. Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dampe af i 5-7 minutter.
  4. Mix kartofler, mel, æg, parmesan og den stegte chorizo-mix til en fast masse.
  5. Form små kugler med hænderne. Stil på køl i min en time eller frys i ca. 10-15 minutter.
  6. Varm olien i en gryde til ca. 180 grader.
  7.  Lav en skål med hvedemel, en skål med kærnemælk og en skål med panko rasp, paprika, salt og peber.
  8. Paner kroketterne i mel, derefter kærnemælk og til sidst i panko-mixen.
  9. Friter i 4-5 minutter og server!