Så er det tid til endnu en episode af serien “Fastfood derhjemme”. I episode 06 prøver jeg at efterligne MCDonald’s verdenskendte chicken nuggets. I fællesskab med min morfar og min canadiske kone, smager vi mit resultat op mod de “ægte” nuggets.

Denne opskrift kan alle være med på, da retten var enormt nem, billig og hurtig at lave, og kan med fordel nedfryses.

Ingredienser

4 personer

  • 3 kyllingebryster med skind
  • 2 spsk aromat/MSG
  • ½ løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 teske hvidløgssalt
  • 2 teske løgpulver
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 dl hvedemel
  • 1 dl paneringsrasp
  • 2 l neutral olie til fritering
  • 2 dl majsmel
  • ½ dl majsstivelse

Fremgangsmåde

45 minutter

  1. Skær kyllingebrysterne med skind i tern og kom dem i en blender. Tilsæt et halvt snittet løg, 1 spsk aromat/MSG, 2 fed hvidløg, 1 teske hvidløgssalt, 1 teske løgpulver, 1 spsk olivenolie, 1 spsk vand og salt og peber. Blend på medium styrke indtil fast konsistens.
  2. Form nuggets som vist i videoen ovenfor. 
  3. Bland 1 dl hvedemel og 1 dl paneringsrasp sammen. Vend dine nuggets i paneringen og læg dem på et stykke bagepapir og stil på køl i minimum 15-20 minutter.
  4. Varm olien i en gryde til ca. 190 grader.
  5. Rør 1 dl hvedemel, 2 dl majsmel, 1 spsk aromat/MSG, 1 teske hvidløgssalt, 1 teske løgpulver, ½ dl majsstivelse, salt og 2,5-3 dl vand sammen med et piskeris, til du har en lækker og klumpfri dej.
  6. Fritér nuggets i ca 4-5 minutter til gyldne.
  7. Servér!