Denne umami-bombe er en af mine yndlings pastaretter. Svampe, medium-rare oksemørbrad, fløde, primadonna ost, hvidløg, forårsløg og salvie. What’s not to love? Retten tager max 15 minutter at lave, og sikrer dig et sublimt måltid!

Denne pasta opskrift har jeg et helt specielt forhold til. Som helt ung var jeg aldrig stor fan af pasta. Men en dag smagte jeg en nr. 56 på den lokale italienske restaurant i min hjemby Farum, og jeg blev forelsket. Det var en pastaret med svampe, flødesauce og oksemørbrad. Siden da har jeg videreudviklet på retten og arbejdet på en endnu bedre opskrift, som jeg også laver inde Feed Bistro. Opskriften her er en “nem” udgave af pastaretten vi serverer på restauranten.

Ingredienser

2 personer

  • 300 g rigatoni pasta
  • 150 g blandede svampe
  • 1 stort fed hvidløg
  • 2 forårsløg
  • 200 g oksemørbrad
  • 1 dusk frisk salvie
  • 3 dl piskefløde 38%
  • 3-4 spsk flydende koncentreret okse eller kalve fond
  • 100 g revet Primadonna eller parmesan ost

Fremgangsmåde

15 minutter

  1. Sæt en gryde over med rigeligt letsaltet vand. Kog pastaen i ca. 10-11 minutter.
  2. Varm en pande med olivenolie. Rens svampene med en serviet eller børste og steg af på panden med friskkværnet peber.
  3. Snit hvidløg og to forårsløg fint og steg af med svampene.
  4. Saml alle grøntsagerne på en side af panden. Skær kødet i mellemstore tern. Tilføj lidt mere olivenolie og steg kødet af, til det har en pæn stegeskorpe.
  5. Når kødet er brunet af, snittes salvie fint og tilføjes. Gem lidt salvie til anretning.
  6. Tilføj fløde og fond til panden og skru ned på medium varme.
  7. Riv osten ned i saucen. Gem lidt ost til anretning.
  8. Hæld pastaen i en si og lad den stå og dampe af i et par minutter.
  9. Tilføj pasta til saucen og varm op til osten er smeltet.
  10. Anret i en dyb tallerken og top med lidt ost og salvie!