Denne “omelet” lavede jeg mange gange på daglig basis, da jeg havde mit første køkkenjob i Australien år tilbage. Jeg stod i køkkenet og lavede standard “omelet” opskriften i alle mulige forskellige afskygninger. Jeg er nu kommet frem til min yndlings udgave, som indeholder parmaskinke, svampe, gedeost og en masse andre lækre ting. 10 minutters forberedelse og 20 minutter i ovnen – så er der et formidabelt morgenmad måltid til hele familien!

Grundstenene i denne opskrift er egentlig bare 10 æg og 1 dl fløde – resten er oppe til dig. Nedenstående opskrift er fantastisk, ellers er en af mine andre omelet favoritter med røget laks, asparges og spinat – mulighederne er endeløse!

Ingredienser

4-6 personer

  • 100 g bøgehatte (valgfrit)
  • 2 kviste frisk timian
  • ½ skalotteløg 
  • 10 æg
  • 1 dl. piskefløde
  • 2 forårsløg
  • 3-4 stilke frisk persille
  • 10-15 g frisk purløg
  • 5-6 cherrytomater
  • 8 skiver parmaskinke
  • 100 g fast gedeost

Fremgangsmåde

30 minutter

  1. Tænd ovnen på 200 g. varmluft.
  2. Varm en pande op på høj varme med olivenolie. Steg svampe af med fint plukket timian, peber og ½ fintsnittet skalotteløg. Husk panden skal kunne gå i ovnen.
  3. Sluk komfuret og tag svampe og løg fra. Behold fedtstoffet på panden. 
  4. Tag et stykke køkkenrulle og sørg for der er fedtstof på panden og pandens kanter/sider.
  5. Pisk æg og fløde grundigt sammen i en skål. Hæld derefter æggemassen ned i panden.  
  6. Snit forårsløg, purløg og persille fint og fordel ud over æggemassen. Skær tomater i kvarte samt 4 skiver groft snittet parmaskinke og stegte svampe, og fordel ligeledes udover. 
  7. Smuldr halvdelen af gedeost udover. Bag i ovnen i 15-20 minutter.
  8. Anret med rucola vendt i olivenolie, salt og peber samt resten af parmaskinken og gedeosten!