En pastinakpuré eller andre rodfrugtspuré skal være “blød som en barnenumse” som Jesper Koch siger i MasterChef. Denne opskrift sikrer dig en lækker, luftig og fløjlsblød puré. Følg opskriften, så sikrer jeg dig den perfekte puré!

Jeg har i denne opskrift brugt pastinak, til at lave en nem og lækker pastinakpuré. Du kan snildt udskifte med selleri, jordskokker eller lignende lyse rodfrugter.

Pastinakpuré | Fløjsblød rodfrugtspuré

En puré skal være “blød som en barnenumse” som Jesper Koch siger i MasterChef. Denne opskrift sikrer dig en lækker, luftig og fløjlsblød puré. Følg opskriften, så sikrer jeg dig den perfekte puré!

  • 3-4 stk Skalotteløg
  • 5-7 stk Pastinakker
  • 3 fed Hvidløg
  • 1/2 liter Piskefløde 38 %
  • 1/2 dl koncentreret grøntsagsfond (Alternativt 1 grøntsagsfond terning)
  • 2 stilke Rosmarin
  • 1 spsk Olivenolie
  1. Skræl pastinakkerne.

  2. Varm gryde med olivenolie på medium varme.Snit skalotteløg groft og steg dem af i gryden med lidt salt og peber.

  3. Snit hvidløg groft og put i gryden.Skær pastinakkerne i grove tern. Steg dem derefter af i gryden med løg og hvidløg.

  4. Hæld fløden i gryden.

  5. Læg rosmarinen i gryden, sæt låg på og lad det simre i 30-35 minutter på lav varme. Tag rosmarinen op og smid ud...

  6. Hæld alt i en blender eller Thermomix. Blend på høj hastighed til den er luftig og fløjlsblød.

Jeg har i denne opskrift brugt pastinak. Du kan snildt udskifte med selleri, jordskokker eller lignende lyse rodfrugter.