En pastinakpuré eller andre rodfrugtspuré skal være “blød som en barnenumse” som Jesper Koch siger i MasterChef. Denne opskrift sikrer dig en lækker, luftig og fløjlsblød puré. Følg opskriften, så sikrer jeg dig den perfekte puré!
Jeg har i denne opskrift brugt pastinak, til at lave en nem og lækker pastinakpuré. Du kan snildt udskifte med selleri, jordskokker eller lignende lyse rodfrugter.
Pastinakpuré | Fløjsblød rodfrugtspuré

En puré skal være “blød som en barnenumse” som Jesper Koch siger i MasterChef. Denne opskrift sikrer dig en lækker, luftig og fløjlsblød puré. Følg opskriften, så sikrer jeg dig den perfekte puré!
- 3-4 stk Skalotteløg
- 5-7 stk Pastinakker
- 3 fed Hvidløg
- 1/2 liter Piskefløde 38 %
- 1/2 dl koncentreret grøntsagsfond (Alternativt 1 grøntsagsfond terning)
- 2 stilke Rosmarin
- 1 spsk Olivenolie
Skræl pastinakkerne.
Varm gryde med olivenolie på medium varme.Snit skalotteløg groft og steg dem af i gryden med lidt salt og peber.
Snit hvidløg groft og put i gryden.Skær pastinakkerne i grove tern. Steg dem derefter af i gryden med løg og hvidløg.
Hæld fløden i gryden.
Læg rosmarinen i gryden, sæt låg på og lad det simre i 30-35 minutter på lav varme. Tag rosmarinen op og smid ud...
Hæld alt i en blender eller Thermomix. Blend på høj hastighed til den er luftig og fløjlsblød.
Jeg har i denne opskrift brugt pastinak. Du kan snildt udskifte med selleri, jordskokker eller lignende lyse rodfrugter.
Chili cheese tops
15. april 2020
Bacon mac and cheese
13. april 2020
Hvid pizzasauce
2. april 2020