Her er opskriften på en nem og perfekt pizzadej. Med ca. 20 minutters forberedelsestid og 30-40 minutters hævning, har du med denne opskrift en helt perfekt italiensk pizzadej på en time. På min hjemmeside og Youtube kanal ligger der også en opskrift på den perfekte pizzasauce på kun 5 minutter. De kommende dage kommer der et hav af lækre pizza opskrifter. Følg med!

Jeg har selv arbejdet med at lave pizzaer i nogle måneder i Canada, og har brugt flere fantastiske opskrifter. Alle opskrifterne havde dog det tilfælles, at de skulle hæve minimum 24 timer. Nu har jeg endelig knækket koden til den perfekte opskrift på kun en time!

Ingredienser

6 pizzaer

  • 800 g hvedemel
  • 200 g fint semolina mel
  • 15 g salt
  • 15 g tørgær
  • 15 g rørsukker
  • 5 spsk god olivenolie
  • 6,5 dl lunkent vand

Fremgangsmåde

60 minutter

  1. Bland mel, semolina mel og salt sammen. 
  2. Bland tørgær, rørsukker, lunkent vand og olivenolie sammen i en skål. Pisk nænsomt et par sekunder. Lad det stå i 5 minutter.
  3. Fordel et “bjerg” af mel, semolina mel og salt på bordet. Lav et stort hul i midten. Hæld stille og roligt vand blandingen i midten imens der piskes med en gaffel. Se hvordan jeg gør i videoen ovenfor.
  4. Ælt til sidst dejen med hænderne, til en lækker og blød dej er formet. Put dejen i en skål med lidt mel i bunden og drys lidt mel ud over. Tag et varmt dampene viskestykke og dæk skålen. Stil skålen til hævning et varmt sted og lad den hæve til dobbelt størrelse (ca. 30-60 minutter).
  5. Ælt dejen ud på en bordoverflade med mel og slå luften ud. Fordel og form 6 lige store portioner. Form pizzaerne som vist på videoen eller sæt dejen på køl med film indtil den skal bruges.