Så er vi igang igen efter 3 ugers pause, hvor jeg har holdt fokus på at genåbne min restaurant, Feed Bistro. Efter stor efterspørgsel kommer her vores nye serie “Middag på 10 minutter”, hvor jeg på tid laver nemme og budgetvenlige retter. I første episode laver jeg mit take på den italienske klassiker, spaghetti carbonara.

En spaghetti carbonara er altid en sikker vinder. Retten er nem og hurtig at lave, og så kan du lave to portioner for under 50 kr. Er du ikke til bacon, kan jeg anbefale at bruge en lækker parmaskinke eller bresaola (oksekød).

Ingredienser

2 personer

  • 150 g spaghetti
  • 50-75 g groft skåret bacon
  • 2 store champignoner
  • ½ skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 25 g friske ærter 
  • ½ chili 
  • 2 æg
  • 25 g fintrevet parmesanost
  • 2 spsk fed creme fraiche (helst 38%)
  • 1 bdt persille

Fremgangsmåde

10 minutter

  1. Sæt en gryde over med letsaltet vand. Når vandet koger tilsættes spaghettien. Kog i ca. 8-9 minutter til al dente.
  2. Varm en stor pande med lidt olivenolie. Svits bacon af på panden i ca. 2-3 minutter.
  3. Halvér og snit champignonerne groft. Tilsæt på panden med bacon. Krydr med friskkværnet peber.
  4. Snit skalotteløg og hvidløg groft. Snit chili fint og pluk ærterne. Tilsæt panden. 
  5. Hæld vandet fra spaghettien. Lad spaghettien dryppe af i et minuts tid. Tilsæt derefter spaghettien på panden.
  6. Pisk æg, parmesan og creme fraiche sammen med 2 spsk vand og lidt salt og peber. Skru ned for blusset og tilsæt på panden. Steg af under omrøring i ca. 2 minutter.
  7. Snit persille groft og vend i. Servér!