Så blev det tid til Spaghetti Meatballs, som er en af mine yndlingsretter på budget. Dette er mit take på en “spicy spaghetti meatballs” lavet på oksekød, svinekød, tomatsauce, parmesan, rødvin og en masse lækre krydderurter. I min opskrift er der til 8 personer, og vi brugte under 100 kr. på indkøb.

Svinekødet kan sagtens skiftes ud med f.eks. hakket kalvekød. Kødbollerne kan med fordel laves nogle timer i forvejen og stilles på køl. Retten kan også holde sig 3-4 dage på køl efter tilberedning.

Ingredienser

6-8 personer

  • 400 g hakket svinekød (8-12%)
  • 400 g hakket oksekød (8-12%)
  • 2 æg
  • 2 spsk tørret basilikum
  • 2 spsk tørret timian
  • 2 spsk tørret oregano
  • 2 spsk paprika
  • 2 spsk chiliflager
  • 8 fed revet hvidløg
  • 6 spsk pankorasp (normal rasp kan også bruges)
  • 50 g revet parmesan
  • 2 dl hvedemel
  • 2 løg
  • 1 ds tomatpuré
  • 1 bdt frisk rosmarin
  • 1 dl rødvin
  • 2 ds hakkede/flåede tomater
  • 1 dl piskefløde
  • 400 g Spaghetti

Fremgangsmåde

60 minutter

  1. MEATBALLS: Tag en stor skål. Rør svinekød, oksekød, æg, 2 spsk basilikum, 2 spsk timian, 2 spsk oregano, 2 spsk paprika, 1 spsk chiliflager, 3 fed hvidløg, rasp, revet parmesan, salt og peber godt sammen.
  2. Form små runde kugler af kødet (giver ca. 40 kødboller). Vend kødbollerne nænsomt i mel. Brun af på en varm pande med olivenolie. Stil derefter kødbollerne til side. Behold panden på blusset.  
  3. TOMATSAUCE: Snit løg groft og svits af på panden. 
  4. Riv/pres 5 fed hvidløg og tilsæt. Snit rosmarin fint og tilsæt.
  5. Tilsæt nu 1 spsk tørret oregano, 1 spsk chiliflager og 1 spsk tørret timian. 
  6. Tilsæt tomatpuré. Steg i ca. 3-5 minutter. Deglace derefter panden med 1 dl. rødvin. Kog alt alkoholen ud. 
  7. Tilsæt hakkede tomater, 2 dl vand og piskefløde. Lad det koge op. Derefter tilsættes alle kødbollerne. Lad retten stå og simre i 20-30 minutter.
  8. Kog spaghetti i letsaltet vand i ca. 10 minutter.
  9. Server med friskrevet parmesan eller mozzarella.