Store bøffer, stærk salsa, frisk guacamole og to slags ost. What’s not to love? Lad mig introducere et af de bedste måltider jeg længe har lavet! En lækker og greasy steak burrito.

Her får du lækre grundopskrifter på en stærk salsa og en fantastisk frisk guacamole. Du kan frit freestyle med hvad du ellers putter i din burrito. Du kan snildt skifte oksekødet ud med lam, kylling eller noget helt tredje.

Ingredienser

3 personer

  • 2 bøffer af oksekød (ribeye eller filet)
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 rød medium stærk chili
  • 1 stor bøftomat
  • 3 avocadoer
  • 1 lime
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rødløg
  • 2 spsk god olivenolie
  • 100 g rød cheddar ost
  • 50 g vesterhavsost
  • 3 store madpandekager

Fremgangsmåde

30 minutter

  1. BØFFER: Krydr bøfferne med salt og peber. Svits dem af på en brandvarm pande i 3-4 minutter på hver side. Lad dem derefter hvile i 8-10 minutter. Slut evt. af med en god klat smør, som vist i videoen ovenfor. Steg bøfferne til rare-medium rare. 
  2. Skær bøfferne i 1 cm. tykke skiver.
  3. SALSA: Varm en pande på høj styrke uden fedtstof. Snit peberfrugterne, et fed hvidløg og halvdelen af chilien. Svits det af som vist i videoen ovenfor. 
  4. Snit bøftomat og et halvt rødløg i små tern. Mix det hele i en blender til grov konsistens. Smag til med salt og peber.
  5. GUACAMOLE: Rør groftsnittede avocadoer, 1 fed fintsnittet hvidløg, en halv fintsnittet chili, et halvt fintsnittet rødløg, et bundt groftsnittet koriander og to spsk. god olivenolie sammen indtil cremet konsistens. Smag til med salt og peber.
  6. SAMLING: Riv ostene ud over madpandekagerne. Fordel derefter kød, salsa og guacamole ud over. Fold burritoen som vis i videoen ovenfor. Grill i en toaster eller på panden i 5-7 minutter indtil sprød.