Den ultimative hangover steak sandwich. Jeg elsker at lave mad når jeg en sjælden gang imellem har tømmermænd. Tag et stort glas vand og to panodiler, og start din dag med denne sandwich – så lover jeg dig du er på toppen igen efter første bid!

I denne opskrift bruger jeg min signatur chili aioli – både til sandwichen og som dybbelse til mozzarellakuglerne. Opskriften kan findes her på siden. Jeg bruger også en tidligere opskrift på urtepanering til mozzarellakuglerne. Denne opskrift kan også findes under “urtepaneret oksemørbrad” her på siden.

Ingredienser

2 personer

STEAK SANDWICH
  • 300 g ribeye steak
  • 3-4 store champignoner
  • 2 kviste frisk timian
  • 50 g broccolini eller broccoli
  • 3 fed hvidløg
  • 50 g smør
  • 1 ciabattabrød (andet brød kan sagtens bruges)
  • 75 g fast ost (jeg bruger Arlas Gammel Knas)
  • 100 g bøffel mozzarella
  • 4-6 cherrytomater
  • 100 g chili mayo (se min opskrift her på siden)
  • 2-3 blade romaine salat (iceberg kan også bruges
URTEPANEREDE MOZZARELLA KUGLER
  • 1 bdt. frisk persille (skal være knastørt og ikke vådt!)
  • 1 stort fed hvidløg
  • 30-40 g. friskrevet parmesan ost
  • 1 kvist rosmarin
  • 300 g pankorasp
  • 15-20 mini mozzarellakugler
  • 3 æg
  • 1 dl mælk
  • ½ L olie til fritering (neutral olie, f.eks. solsikkeolie)

Fremgangsmåde

30-40 minutter

  1. STEAK SANDWICH: Krydr bøffen godt med salt og peber. Derefter steges den af på en varm pande med olie. Gå efter en flot stegeskorpe og sigt efter at stege bøffen rare.
  2. Snit champignonerne groft og steg dem af på samme pande som bøffen. Snit halvdelen af timian samt et fed hvidløg og steg af med svampene. 
  3. Behold panden på høj varme. Når svampene har en pæn farve tilføjes broccolini, som skal have ca. 60 sekunder på hver side.
  4. Tag nu grønt fra panden så kun bøffen er tilbage. Tilføj smør, de sidste to fed hvidløg og resten af timianen. Spoon bøffen. Tag bøffen af og lad den hvile i min. 7 minutter.
  5. Del brødet i to og steg af på panden til det er sprødt.
  6. Smuldr den faste ost ud over bundstykket af brødet og skiver af mozzarellaen på topstykket.
  7. Herefter bygges sandwichen fra bundstykket. Start med svampe og broccolini og derefter skæres bøffen i ½ cm tykke skiver og fordeles udover.
  8. Bag i ovnen på 200 grader varmluft i cirka 5-6 minutter.
  9. Nu samles sandwichen færdigt. Skær tomaterne i skiver og fordel ud over kødet. Herefter fordeles chili aioli ud over og der færdiggøres med et par blade salat. 
  10. MOZZARELLA KUGLER: Put persille, salt og peber, hvidløg, revet parmesan ost og rosmarin i blender/Thermomix. Blend indtil fast masse.
  11. Lad blenderen køre på medium styrke imens raspen stille og roligt tilføjes. 
  12. Varm den halve liter olie i en gryde til ca. 175 grader.
  13. Pisk æg og mælk sammen. 
  14. Herefter vendes mozzarella kuglerne i mel og dobbelt paneres. Dvs. først vendes de i lidt hvedemel og så i æggemassen, derefter panering, tilbage i æggemassen og endnu en gang i paneringen.
  15. Friter i ca. 60-80 sekunder. Server med chili aioli.