I episode 03 af “Kreativ Natmad” laver jeg noget så vidunderligt, som et udhulet baguette fyldt med vores allesammens yndlings ret, stegt flæsk med persillesovs og sprøde kartofler. I videoen viser jeg hvordan, jeg laver en klasse persillesovs på svinefedt, og også hvordan man nemt kan få saftig og sprød flæsk HVER GANG.

Hvis du skal genskabe denne smukke ret, så husk på at brug noget brød med en hård skorpe og blødt indhold. Se tips og tricks til den perfekte persillesovs samt sprød og saftig flæsk, i videoen ovenfor.

Ingredienser

2 personer

  • 1 ciabatta baguette (bake-off)
  • 1 pakke stegt flæsk (ca. 400 g)
  • 100 g smør
  • ½ skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 4 spsk hvedemel
  • 4-5 dl. sødmælk
  • ½ citron 
  • 1 bdt persille
  • 6-8 små kartofler
  • ½ bdt rosmarin

Fremgangsmåde

45 minutter

  1. BRØD: Tænd ovnen på 170 grader varmluft. Bag brødet i ca 10-12 minutter indtil sprødt. Lad det derefter køle ned.
  2. Skær toppen af brødet og udhul brødet for alt indhold. 
  3. STEGT FLÆSK: Svits den stegte flæsk af ca. 1 min på hver side, på en medium-varm pande. Læg den stegte flæsk på en bageplade. Behold panden med svinefedt til at lave sovs.
  4. Krydr den stegte flæsk med salt og peber (se tips og tricks i videoen ovenfor). Steg i ovnen i ca. 12-14 minutter. Tag bagepladen ud ad ovnen og vend flæsken.
  5. Varm ovnen til 200 grader. Steg nu flæsken i ca. 12-14 minutter. Tag endnu en gang flæsken ud ad ovnen og vend igen. 
  6. Varm ovnen til 220 grader grill-varmluft. Steg flæsken i 5-7 minutter indtil gyldne og sprøde.
  7. PERSILLESOVS: Varm panden med svinefedt og 50 g smør.
  8. Snit skalotteløg og hvidløg fint. Tilsæt panden og steg af med lidt friskkværnet peber i 3-4 minutter på medium varme.
  9. Tilsæt hvedemel og pisk. Tilsæt stille og roligt sødmælk imens der piskes. Tilsæt og pisk indtil den rette konsistens.
  10. Snit persille groft og tilsæt. Smag til med salt, peber og saften fra ½ citron.
  11. KARTOFLER: Skær kartoflerne i små 1x1 cm tern.
  12. Varm en pande med 50 g smør. Steg kartoflerne med rosmarin på medium varme i ca. 10-15 minutter indtil gyldne og sprøde. Smag til med salt og peber.
  13. SAMLING: Snit den stegte flæsk i mundrette stykker. Fuld brødet i to lag med flæsk, kartofler og sovs.