Surf & Turf er betegnelsen for en hovedret der kombinerer skaldyr og rødt kød. Denne opskrift består af bøffer af oksemørbrad, hvidløgs-tigerrejer, grov kartoffelmos og hvidvinssauce. Det er helt essentielt at retten er velbalanceret, og at både sauce og mos går godt til bøffen og til rejerne!

Se videoen ovenfor og få tips til alt fra hvordan man piller en tigerreje til hvordan man tilbereder og steger en bøf. Alt i denne opskrift kan laves dagen før eller nogle timer i forvejen, så du kun skal varme mos, sauce og rejer op samt færdiggøre bøffen i ovnen. Denne ret er en sikker vinder!

Ingredienser

2 personer

  • 8 tigerrejer
  • 3 fed hvidløg
  • 1 bdt persille
  • 1 bdt purløg
  • 1 citron
  • 2 spsk. god olivenolie
  • 2-3 bagekartofler
  • 100 g smør
  • 1 skalotteløg
  • 2 dl fløde
  • 2 bøffer af oksemørbrad (ca. 180 g. pr. stk.)
  • 1 dl hvidvin
  • Hvidløg og timian til stegning af bøf (valgfrit)
  • Kødsnor (valgfrit)
  • 1 dusk brøndkarse

Fremgangsmåde

60 minutter

  1. TIGERREJER: Pil rejerne og sørg for at tarmen er taget ud (her kan du benytte en tandstik)
  2. Snit 1 fed hvidløg og halvdelen af persillen fint. Put rejer, hvidløg og persille i en skål. Pres den halve citron udover og mix med olivenolie. Derefter stilles skålen til side mens resten af retten tilberedes.
  3. GROV KARTOFFELMOS: Skræl kartoflerne og skær i tern af ca. 2 cm. Tilsæt i en gryde med rigeligt letsaltet vand(stuetemperatur). Kog kartoflerne i 15-20 minutter. 
  4. Varm en gryde med 50 g smør. Snit 1 fed hvidløg og et halvt skalotteløg fint og steg af i smør. 
  5. Tilsæt derefter 1 dl fløde. Når fløden er varm tilsættes kartoflerne. Knus kartoflerne til det bliver en grov kartoffelmos. 
  6. Snit purløg og den anden halvdel af persillen og rør i kartoffelmosen. Smag til med salt, peber og den anden halvdel af citronen.
  7. BØF & SAUCE: Varm en pande med 50 g smør. Steg bøfferne af til du har en lækker gylden stegeoverflade. Steg evt. af med hvidløg og timian. 
  8. Tag bøfferne af panden og sæt dem på en bageplade. Behold panden på komfuret.
  9. Snit 1 fed hvidløg og et halvt skalotteløg fint. Svits af på panden, du lige har brugt til bøfferne.
  10. Deglace panden med 1 dl. hvidvin og kog alkoholen ud. Tilsæt derefter 1 dl fløde og kog ned i ca. 15 minutter på lav varme.
  11. Steg bøfferne i ovnen på 200 g i ca. 8-10 minutter. Herefter skal de hvile i ca. 8 minutter.
  12. Når bøfferne hviler, steges rejerne i ovnen i 6-7 minutter.
  13. Anret som vist i videoen ovenfor. Top med brøndkarse.