I en ny serie sideløbende med mine normale madvideoer, udfordrer jeg mig selv og prøver at kopiere fastfood klassikere. I denne video og opskrift gør jeg et forsøg på at kopiere opskriften på vores alle sammens elskede 7-Eleven taquitos, som mange, inklusiv mig selv, elsker at købe på vej hjem fra en våd bytur.

Skriv endelig i kommentarfeltet på Youtube, hvis du har nogle idéer til andre fastfood klassikere, jeg skal kopiere i mine kommende videoer!

Ingredienser

2 personer

  • 125 g hvedemel
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk margarine
  • 1 teske bagepulver
  • ½ teske sukker
  • ½ dl lunkent vand
  • 1 lille kyllingebryst
  • 3 spsk paprika
  • 3 spsk cayennepeber
  • 3 spsk chiliflager
  • 3 spsk hakkede jalapenos
  • 2 spsk smør til stegning
  • 125 g flødeost
  • ½ bdt purløg
  • Neutral olie til fritering

Fremgangsmåde

40 minutter

  1. DEJ: Ælt mel, salt, margarine, bagepulver, sukker og lunkent vand sammen til en fast og elastisk dej. Lad dejen hvile overtrukket med film imens fyldet laves.
  2. KYLLING: Varm en pande med lidt olie. Krydr kyllingebrystet i salt, peber, 1 spsk paprika, 1 spsk cayennepeber og 1 spsk chiliflager. Svits kyllingebrystet af på panden og færdiggør med smør som vist i videoen ovenfor.
  3. FYLD: Bland flødeost, salt, peber, 2 spsk paprika, 2 spsk cayennepeber, 2 spsk chiliflager, finthakkede purløg og jalapenos sammen. 
  4. Skær kyllingen i små tern og bland i fyld-mixen.
  5. SAMLING: Sæt olie over til fritering. Varm olien til ca. 180 grader.
  6. Del dejen i 5-6 lige store portioner. Rul dejen ud i rektangulære former. Læg fyldet i midten og saml som vist i videoen ovenfor. Husk at luk alle åbninger!
  7. Fritér i ca. 3-4 minutter.