Her kommer en af mine klassikere fra menukortet på Feed Bistro. Risotto med tigerrejer, saffron, butternut squash, parmesan og en masse andre lækkerier. Jeg elsker at lave en god risotto fra bunden, da det er en ret som kræver konstant opmærksomhed og forkælelse.

Denne opskrift er en god grundopskrift på en lækker risotto. Der er massere plads til at “freestyle” hvis du vil skifte rejerne ud med f.eks. laks, torsk eller hummer. Du kan også sagtens skifte ud i grøntsags-sammensætningen.

Ingredienser

4 personer

  • 20 rå, pillede tigerrejer
  • 3 spsk god olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 teske sellerisalt
  • 1 teske paprika
  • 1 teske løgpulver
  • 1 teske tørret hvidløgspulver
  • ½ bdt timian, finthakket
  • 1 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • ¼ bagekartoffel
  • ¼ butternut squash
  • 300 g risottoris
  • 5 g saffron
  • 8 cherrytomater
  • 2 dl hvidvin
  • 5-7 dl grøntsagsfond
  • 125 g revet parmesanost
  • ¼ bdt persille

Fremgangsmåde

30 minutter

  1. TIGERREJER: Kan med fordel marineres dagen før. Bland rejerne med 3 spsk olivenolie, et presset fed hvidløg, sellerisalt, paprika, løgpulver, hvidløgspulver, ¾ af den finthakkede timian. 
  2. Varm en pande på høj varme. Svits rejerne af på panden, ca. 2-3 minutter på hver side. Tag rejerne fra og lad dem hvile på en tallerken eller bageplade. Behold panden på lav varme.
  3. RISOTTO: Snit hvidløg og skalotteløg groft. Svits af på panden. 
  4. Snit kartoffel og butternut squash i små tern. Snit forårsløg fint. Tilsæt panden. 
  5. Skru panden op på max varme og tilsæt risottoris og saffron. Steg i 3-4 minutter.
  6. Halver cherrytomaterne og tilsæt panden. Steg yderligere 2-3 minutter. 
  7. Deglace nu panden med hvidvin. Når hvidvinen er kogt ind tilsættes varm grøntsagsfond lidt efter lidt (som vist i videoen ovenfor)
  8. Tilsæt ost, groftsnittet persille og det resterende timian.
  9. Smag til med salt og peber. Anret med tigerrejerne!