Endnu en hovedret til max 100 kr. Vi er tilbage i det thailandske køkken, og jeg laver i dag en af mine absolutte thai-favoritter, nemlig Tom Kha Gai med ris. En simpel og relativt billig ret at lave, med en helt fantastisk aroma og smag. Husk at du sagtens kan freestyle lidt, og ikke nødvendigvis behøver at bruge alle mine ingredienser til retten.

Tom Kha Gai er en klassisk thai suppe med kylling(gai). Suppen er baseret på kokosmælk og er stærk, sød og syrlig. Retten kan serveres med ris, som jeg gør her, men den kan også serveres med nudler eller helt uden tilbehør.

Ingredienser

2-3 personer

  • 2 dl ris
  • ½ dl sesamolie
  • 50 g frisk ingefær
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 skalotteløg
  • 1-2 frisk chili
  • 100 g svampe
  • 1 forårsløg
  • ½ broccoli
  • 2 citrongræs
  • 6-8 cherrytomater
  • 200 g kylling (inderfilet)
  • ½ dl fiskesauce (eller østerssauce)
  • 2 spsk rørsukker
  • 2 dåser kokosmælk
  • 5-7 kaffir lime blade (tørret)
  • 2 kylling-bouillonterninger
  • 1 lime
  • ½ bdt thai basilikum
  • ½ bdt frisk koriander

Fremgangsmåde

45 minutter

  1. Sæt 8 dl letsaltet vand over. Tilsæt risene når vandet koger. Kog i ca. 15 minutter.
  2. Varm en stor pande eller wok med sesamolie. Snit ingefær, hvidløg, skalotteløg, chili, svampe, forårsløg, broccoli, citrongræs og cherrytomater groft. Steg det hele af på hård varme. Gem evt. lidt forårsløg og chili til anretning.
  3. Skær kylling i mindre stykker og svits af på panden med grøntsagerne.
  4. Tilsæt sukker og fiskesauce. Steg i 1-2 minutter.
  5. Tilsæt kokosmælk, bouillonterninger og kaffir lime blade.
  6. Lad suppen stå og simre på lav varme i ca. 20-25 minutter.
  7. Færdiggør med 2-4 dl vand og saften fra en hel lime.
  8. Server med thai basilikum og frisk koriander.