Pandestegt torsk med stegt chorizo, perlespelt og grønt. På en cremet hvidvin-hummer sauce, toppet med sprød fennikel og dild. Denne ret er indbegrebet af min madstil – det sydeuropæiske køkken med mit eget nordiske touch. En oprindelig spansk ret med sprødstegt fisk og hvidvinssauce, som tages hjem til det nordiske køkken med torsk, spelt, dild, fennikel og fed fløde.

Du kan snildt bruge andre typer hvidfisk end torsk, som f.eks. kulmule eller lyssej. Foretrækker du en mindre fed ret, kan du også sagtens gå ned i procenter på fløden.

Spelt, fennikel og hvidvinssauce kan laves dagen før.

Ingredienser

2 personer

  • 100 g. perlespelt
  • 2 stk torskebøffer (ca. 175 g. pr. stk)
  • 50 g smør
  • 3 skalotteløg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 forårsløg
  • 1 dl hvidvin
  • 2 dl piskefløde
  • 2-3 spsk. koncentreret hummerfond
  • ½ citron
  • 1 bdt dild
  • 3 forskellige rodfrugter (jeg bruger gulerod, pastinak og rødbede)
  • 100 g chorizopølse
  • ½ fennikel

Fremgangsmåde

45 minutter

  1. PERLESPELT: Skyl perlespelt under lunkent vand 2-3 gange. Derefter koges det i letsaltet vand i 15-20 min. Kan sagtens koges dagen før. Når perlespelt er kogt, drænes det og stilles til side.
  2. HVIDVINSSAUCE: Varm 50 g. smør på en pande. Snit 2 skalotteløg, 2 forårsløg og 4 fed hvidløg fint og steg af på høj varme i ca. 5-7 minutter. Krydr med salt og peber.
  3. Tilsæt 1 dl hvidvin. Kog op i 5-7 min til alkoholen er kogt ud.
  4. Tilsæt 2 dl piskefløde og 2-3 spsk. koncentreret hummerfond. Kog ned i ca. 10 min på lav varme. Smag til med citron og lidt dild.
  5. FISK: Varm pande med olie. Dub skindsiden af fisken med køkkenrulle og derefter krydr med fint salt og peber. Se hvordan du opnår den perfekte tilberedning i videoen ovenfor.
  6. GARNITURE: Snit chorizo og forårsløg groft. Snit rodfrugter i små terninger. Steg af med perlespelt på varm pande i ca. 6-8 minutter.
  7. Snit fennikel fint (evt. på mandolin) og vend med lidt fintsnittet dild.
  8. Servér! Se anretningstips i videoen ovenfor.