Tunfrikadeller med en helt fabelagtig creme fraiche dressing. Denne ret er perfekt til dig der er på SU budget, men gerne vil kunne spise et lækkert måltid du selv har lavet. Alle ingredienser nedenfor har kostet mindre end 100 kr. tilsammen. Retten er sund og fuld af proteiner. 

Den her ret er en af de allerførste retter jeg lærte at lave tilbage i 3-4. klasse i hjemkundskab. Lige siden har jeg lavet tunfrikadeller en masse gange og bygget videre på den meget simple opskrift jeg lærte tilbage i folkeskolen. Det er en meget tung ret – og den er enormt smagfuld. Så jeg ville ikke servere det store tilbehør til frikadellerne. Frikadeller, dressing og kapers, og så en let side-salat, er mere end nok!

Ingredienser

2-3 personer

Frikadeller
  • 2 dåser tun
  • 2 fed hvidløg
  • 1 forårsløg
  • ½ bdt persille
  • ½ bdt purløg
  • ½ citron 
  • ½  skalotteløg
  • ½ chili
  • 6 spsk havregryn
  • 3 æg
  • 1 spsk. stødt koriander
  • 1 spsk spidskommen 
  • salt/peber
  • ½ dl kapers
DRESSING
  • 1 spsk. stødt koriander
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 fed hvidløg
  • ½ bdt purløg
  • ½ bdt persille
  • ½ citron
  • 2 dl creme fraiche (skyr kan også bruges)
  • salt/peber

Fremgangsmåde

35 minutter

  1. FRIKADELLER: Åben tun dåserne, smid tunen i en si og lad den dræne for væde.
  2. Snit skalotteløg, forårsløg, purløg, persille og chili fint. Riv/pres hvidløg. Mix alle ingredienserne sammen i en skål. Riv alt skallen fra citronen og pres derefter saften fra en halv citron ud over. Gem den anden halvdel til dressingen.
  3. Nu mixes havregryn, æg, stødt spidskommen, stødt koriander og lidt salt og peber sammen med blandingen i skålen. Til sidst tilføjes to dåser drænet tun.
  4. Massér hele frikadelle massen godt sammen. Form nogle jævne og faste frikadeller med hænderne og læg over på et stykke bagepapir. 
  5. Varm en stor pande med massere af neutral olie. Når panden er varm steges frikadellerne ca. 5-7 min på hver side (se hvordan det perfekte resultat opnås i videoen ovenfor)
  6. Når frikadellerne er færdigstegt lægges de til side. Behold panden på høj varme og svits kapers af i 2-3 minutter. Derefter lægges de på en serviet og drysses med salt og til sidst anrettes de på frikadellerne. 
  7. DRESSING: Mix stødt spidskommen, stødt koriander, 1 fed hvidløg, 1 spsk kapers juice samt resten af persille og purløg  i en morter. Mix indtil krydderurterne er puréret. 
  8. Tilføj saften fra en halv citron og rør godt rundt. Tilføj derefter creme fraiche og smag til med salt og peber.