Her er mit take på et fantastisk påskemåltid. Urtepaneret lammekrone med stegte grøntsager. I denne opskrift er urtepaneringen nøglen til at løfte hele retten til en mere elegant og unik ret.

Denne fantastiske og praktiske urtepanering kan bruges til hvilken som helst slags kød, og kan holde sig i mere end to uger på køl. Det er højsæson for lammekød i øjeblikket, og jeg ved med sikkerhed, at lammekrone kan købes i Meny, Kwickly, Irma og Super Brugsen til en god pris fra marts-maj.

Ingredienser

2 personer

  • 400-500 g lammekrone
  • 2 bagekartofler
  • 8 fed hvidløg
  • 2 bdt frisk rosmarin
  • 2 spsk tørret timian
  • 1 håndfuld cherrytomater
  • 1 håndfuld grønne bønner
  • 1 håndfuld svampe
  • 1 bdt persille
  • 1 bdt salvie
  • 1 spsk sennepspulver
  • 75-100 g pankorasp
  • 30 g fintrevet parmesanost
  • 3 spsk dijon sennep
  • 1 spsk flydende honning

Fremgangsmåde

45 minutter

  1. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  2. Vask kartoflerne og del dem i 8 lige store stykker. Halver 4 fed hvidløg og snit lidt frisk rosmarin(eller tørret). Ryst det sammen i en skål med olivenolie, salt og peber. Bag i ovnen i 20 minutter. Når kartoflerne er færdigbagt tages de ud og stilles til side.
  3. Puds og forbered lammekronen som vist i videoen ovenfor. Krydr lammekronen med tørret timian, salt og peber. Brun af på varm pande med smør, 2 fed hvidløg og lidt rosmarin. Tag lammekronen over på en bageplade og steg i ovnen til 36-38 grader i første omgang. Behold den varme pande med smør og lammefedt.
  4. Snit svampe og bønner groft. Steg af på den varme pande med tomater, salt, peber og lidt rosmarin. Steg i ca. 3-4 minutter og fordel derefter ud over fadet med kartofler.
  5. URTEPANERING: Put salvie, persille, rosmarin, sennepspulver, 2 fed hvidløg, salt og peber i en blender. Blend et par gange på høj styrke. Skrab kanterne og blend på medium styrke mens panko og parmesan tilsættes.
  6. Tag lammekødet ud og skru ovnen op på 220 grader varmluft.
  7. Pisk dijon og honning. Pensl derefter lammekronen med et godt lag. Panér derefter lammekronen og smid den tilbage i ovnen i ca. 5-7 minutter, indtil den når en kernetemperatur på 47-48 grader. Lad lammekødet hvile i 10 minutter indtil den når en kernetemperatur på ca. 55-56 grader. Mens lammekronen hviler, genopvarmes grøntsagerne i ovnen i ca. 5-7 minutter.