Imponer gæsterne ved nytårsbordet med en lækker, smagfuld og farverig hovedret. På denne måde kan du nemt elevatere en normal helstegt oksemørbrad til en unik urtepaneret oksemørbrad. Oksemørbraden er typisk den dyreste udskæring, da den også er den møreste udskæring på koen. Der er dog stort set intet fedt på – og derfor heller ikke så meget smag. Med alle de kraftige smage du finder i urtepaneringen fra blandt andet dijon, parmesan, hvidløg og persille, komplementerer det den dyre udskæring helt perfekt!

Jeg foreslår at du serverer den urtepanerede oksemørbrad med min hjemmerørte urte-bearnaisesmør, som du også kan finde opskrift på her på siden. Der ligger desuden også en video, hvor jeg viser dig hvordan du let og elegant pudser en oksemørbrad bedst muligt.

Ingredienser

8 personer

  • Stegetermometer
  • 1 oksemørbrad (ca. 1,8-2,2 kg) 
  • 50 g. smør til stegning.
  • 2 rosmarinkviste til stegning (valgfrit)
  • 3-4 fed hvidløg til stegning (valgfrit)
  • 1 bdt. frisk persille (skal være knastørt og ikke vådt!)
  • 1 stort fed hvidløg
  • 30-40 g. friskrevet parmesan ost
  • 1 kvist rosmarin
  • 300 g pankorasp
  • 4 spsk dijonsennep
  • 1 spsk mørk sirup eller brun farin

Fremgangsmåde

60 minutter

  1. OKSEMØRBRAD: Puds og portioner oksemørbraden i tre jævne stykker (se video her på siden, om hvordan du pudser en oksemørbrad perfekt)
  2. Krydr med massere af salt og peber.
  3. Steg kødet af på hård varme i olie. Når kødet har fået en flot og gylden stegeoverflade tilsættes smør, rosmarin og hvidløg. Herefter “spoones” kødet i 4-5 minutter.
  4. Læg kødet på en bageplade og stik stegetermometeret ind i midten af kødstykket. Steg i ovnen på 190 grader varmluft indtil kødet rammer en temperatur på 36 grader (for medium-rare). Herefter tages det ud, paneres og færdigsteges i ovnen. Imens kødet steger laver vi urtepaneringen.
  5. URTEPANERING: Put persille, salt og peber, hvidløg, revet parmesan ost og rosmarin i blender/Thermomix. Blend indtil fast masse.
  6. Lad blenderen køre på medium styrke imens raspen stille og roligt tilføjes. 
  7. Rør dijonsennep og mørk sirup sammen og pensl oksemørbraden. Derefter rulles det indsmurte stykke oksemørbrad i urtepaneringen. 
  8. Steg nu kødet i 5-6 minutter i ovnen på 190 grader varmluft indtil kernetemperaturen rammer 46 grader (for medium-rare). Lad det hvile indtil 50-52 grader og server!