Denne vindruebruschetta har du nok aldrig set før! Det lyder umiddelbart som en underlig opskrift, men det smager helt fantastisk! Med det søde fra de confiterede løg, syren fra vinduerne og den cremede og salte smag fra fetablandingen har du den helt perfekte smag! Alt i denne opskrift kan snildt laves dagen før og stå på køl natten over.

OPSKRIFT: 0:25 I VIDEOEN OVENFOR

At confitere betyder, at en råvare tilberedes i længere tid på lav varme i fedtstof. Confiterede skalotteløg kan holde sig +7 dage i køleskabet og smager også dejligt i en burger eller sandwich. Inde på Feed Bistro laver jeg også aioli med confiterede skalotteløg og hvidløg.

Håber at i nyder denne vindruebruschetta!

Ingredienser

4-6 personer

  • 2 store skalotteløg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 dl god olivenolie 
  • 1 spsk sukker
  • 1 stor klase vindruer uden sten(ca. 200 g)
  • 1 dusk frisk timian eller citrontimian
  • 200 g feta ost 
  • 1 dl fløde 38 %
  • 50 g friskrevet parmesanost
  • ½ bdt purløg (til anretning)
  • Brød

Fremgangsmåde

60 minutter

  1. CONFITERET LØG Snit skalotteløg og hvidløg fint.
  2. Varm panden med en ¼ af olien på medium varme. Når panden er varm tilsættes løg og hvidløg. Giv det lidt farve, salt og peber og tilsæt herefter sukker.
  3. Tilsæt resten af olivenolien og skru derefter panden ned på lav varme, og lad olien confitere løgene i en times tid.
  4. VINDRUER Pluk druer og hak timian. Vend derefter druerne i olivenolie, halvdelen af den hakkede timian, salt og peber.
  5. Bag i ovnen 5-7 min på 200 grader varmluft.
  6. FETACREME Mix nu 200 g cremet flødeost, den anden halvdel timian og 1 dl fløde. Ælt/rør det herefter sammen, til det bliver en hård, samlet masse. Lidt hårdere end flødeskum. Smag til med salt og peber. 
  7. SAMLING: Tag skalotteløg og hvidløg af panden og lad olien dryppe af igennem en si.
  8. Skær brødet i tykke skiver. Rist i ovnen 3-5 minutter på 200 grader til det er sprødt.
  9. Smør brødet med et tykt lag fetacreme, derefter top med confiteret skalotteløg og hvidløg. Derefter toppes med bagte vindruer og parmesanen rives ud over. 
  10. Bag igen i ovnen i 5-7 minutter. Tag ud og anret med fintsnittet purløg.