Go Back

Lakselasagne

En lakselasagne er altid en sikker vinder. Den er utrolig nem, smager fantastisk og kan laves i store portioner og nedfryses, eller stå på køl i flere dage. Som ung teenager stod jeg i et års tid i fiskebutik, hvor vi lavede forskellige færdigretter, herunder lakselasagne. Jeg fik lov til at prøve mig frem mange gange og har lavet lakselasagnen lige siden. Denne opskrift er resultatet! Du kan sagtens tage udgangspunkt i min opskrift, og sætte dit eget touch på! Selve saucen kan nemt spices op med lidt dijon, dild eller andre gode idéer.
Hvis du ikke har mulighed for at anskaffe friske lasagneplader, kan du sagtens bruge de klassiske tørre lasagneplader. De skal dog have en del længere i ovnen(ca. 45 min), hvilket er ærgerligt for laksen. Husk du nemt kan koge de hårde lasagneplader inden du samler lasagnen - så er de lige så gode som friske lasagneplader.
Tilb. tid 50 min
Ret Lakselasagne, Lasagne

Ingredienser
  

  • 100 g smør
  • 2 løg
  • 5 fed hvidløg
  • 2 forårsløg
  • 4-5 spsk hvedemel
  • 1/2 revet muskatnød
  • 7-8 dl sødmælk
  • 100 g revet parmesanost
  • 100 g frisk spinat
  • 250 g ricotta ost
  • 1 citron
  • 1-2 pakker frisk lasagne pasta
  • 600 g laks
  • 200 g revet mozzarella
  • 6 cherrytomater (valgfrit)

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 185 grader varmluft.

LASAGNE SAUCE

  • Smelt smør i en bred gryde eller pande.
  • Snit løg, hvidløg og forårsløg groft. Steg af på panden med smør. Krydr med salt og peber.
  • Tilsæt mel og muskatnød. Rør godt rundt med et piskeris mens det steger i ca. 4-5 minutter.
  • Hæld en lille smule mælk og pisk. Så snart det er blevet en helt fast masse, tilsættes mere mælk. Bliv ved med at tilsætte mælk og rør rundt med piskeriset, indtil saucen har en lækker og cremet konsistens.
  • Når du er tilfreds med saucens konsistens, slukkes komfuret. Tilføj parmesan til saucen og pisk til det er opløst. Derefter tilsættes spinat og til sidst ricotta og citron saft.

SAMLING

  • Fileter laksen i tynde skiver. Smør et ildfast fad. Derefter bygges lasagnen i 3-4 lag (pasta - sauce - laks). Færdiggør sidste lag med sauce og frisk revet mozzarella. Pynt med tynde skiver cherry tomater.
  • Bag i ovnen i 20-25 minutter på 185 grader varmluft. Evt. skru op for varmen de sidste 5 minutter, hvis du vil give noget mørkere farve til lasagnen.
Nøgleord hovedret | Laks | Lakselasagne | Lasagne
Har du prøvet denne opskrift? Nævn @jacob_jorgsholm på instagram