Go Back
+ servings

Omelet

Denne “omelet” lavede jeg mange gange på daglig basis, da jeg havde mit første køkkenjob i Australien år tilbage. Jeg stod i køkkenet og lavede standard “omelet” opskriften i alle mulige forskellige afskygninger. Jeg er nu kommet frem til min yndlings udgave, som indeholder parmaskinke, svampe, gedeost og en masse andre lækre ting. 10 minutters forberedelse og 20 minutter i ovnen - så er der et formidabelt morgenmad måltid til hele familien!
Grundstenene i denne opskrift er egentlig bare 10 æg og 1 dl fløde - resten er oppe til dig. Nedenstående opskrift er fantastisk, ellers er en af mine andre omelet favoritter med røget laks, asparges og spinat - mulighederne er endeløse!
Tilb. tid 30 min
Ret Omelet
Køkken Morgenmad
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 100 g bøgehatte
  • 2 kviste frisk timian
  • 1/2 skalotteløg
  • 10 æg
  • 1 dl piskefløde
  • 2 forårsløg
  • 3-4 stilke frisk persille
  • 10-15 g frisk purløg
  • 5-6 cherrytomater
  • 8 skiver parmaskinke
  • 100 g fast gedeost

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200 g. varmluft.
  • Varm en pande op på høj varme med olivenolie. Steg svampe af med fint plukket timian, peber og ½ fintsnittet skalotteløg. Husk panden skal kunne gå i ovnen.
  • Sluk komfuret og tag svampe og løg fra. Behold fedtstoffet på panden.
  • Tag et stykke køkkenrulle og sørg for der er fedtstof på panden og pandens kanter/sider.
  • Pisk æg og fløde grundigt sammen i en skål. Hæld derefter æggemassen ned i panden.
  • Snit forårsløg, purløg og persille fint og fordel ud over æggemassen. Skær tomater i kvarte samt 4 skiver groft snittet parmaskinke og stegte svampe, og fordel ligeledes udover.
  • Smuldr halvdelen af gedeost udover. Bag i ovnen i 15-20 minutter.
  • Anret med rucola vendt i olivenolie, salt og peber samt resten af parmaskinken og gedeosten!
Nøgleord Æg | Morgenmad | Omelet
Har du prøvet denne opskrift? Nævn @jacob_jorgsholm på instagram