Go Back
+ servings

Juleburger

Her er opskriften på en af mine absolutte julefavoritter. En nem, lækker og billig juleburger! Genial til et hvert julebord – eller dagen derpå efter en hård julefrokost.
Samlet tid 30 min
Ret Hovedret
Køkken Amerikansk
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 6 stk. stegeflæsk
  • 1 stort skalotteløg
  • 4 fed hvidløg
  • 1/3 rådkålshoved
  • 1 Æble
  • 1 Applsin
  • 1 dl portvin valgfrit
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk dijon
  • 2 bdt persille
  • 4 spsk mayonnaise
  • 1/2 citron
  • 6 små burgerboller jeg bruger brioche

Sådan gør du
 

  • Krydr flæsk med salt og peber. Steg af på en pande med olie og smør i ca. 6-7 minutter på hver side, til flæsken er gyldenbrun og sprød. Lad derefter flæsken køle ned på et stykke køkkenrulle. Behold fedtet fra flæsken på panden.
  • Skær burgerbollerne over på midten og steg dem af på panden i 30-40 sekunder. Sæt burgerbollerne over på en bageplade og tænd ovnen på 180 grader varmluft. Behold panden på blusset.
  • Skær skalotteløg og hvidløg groft. Svits af på panden.
  • Snit rødkål groft og tilsæt på panden.
  • Skær æblerne i både og snit dem groft. Tilsæt på panden.
  • Tilsæt honning, juicen fra en appelsin, salt og peber (og evt. portvin). Lad det simre i 5-7 minutter. Derefter køles slawen ned i 5-7 minutter i en skål.
  • Tilsæt mayonnaise, saften fra en halv citron, dijon sennep og to bdt finthakket persille.
  • Skær flæsken i mundrette stykker og rør det i slawen.
  • Lun burgerbollerne i ovnen og saml burgeren som vist på videoen ovenfor.
Nøgleord Burger | Opskrift
Har du prøvet denne opskrift? Nævn @jacob_jorgsholm på instagram