Go Back
+ servings

Brændende kærlighed

Brændende kærlighed kender vi typisk fra motorvejsrestauranten eller som fryseret. Man forbinder ikke ligefrem brændende kærlighed med en lækker restaurant ret, men her prøver jeg i fællesskab med OLI, at løfte retten op til nye højder.
Tilb. tid 45 min
Ret Hovedret
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 4 bagekartofler
  • 1 bdt timian
  • 3 dl piskefløde
  • 150 g smør
  • 4 fed hvidløg
  • 6 skiver stegt flæsk
  • 200 g røget bacon
  • 2 skalotteløg
  • 1/2 bdt purløg
  • 2 store rødbeder
  • 1 dl rødvin

Sådan gør du
 

  • KARTOFFELMOS: Sæt en gryde over med koldt vand. 
  • Skræl bagekartoflerne og snit dem i ensformede stykker (ca. 2x2 cm). Put dem i vandet og kog i ca. 15-20 minutter eller indtil kartoflen slipper kniven. Når vandet koger tilsættes et halvt bundt timian, der skrues ned og sættes låg på.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem stå med låg på i 10 minutter.
  • Pres kartoflerne igennem en si eller kartoffelpresser.
  • Smelt smør og tilsæt 2 fed hvidløg, salt, peber, resten af timianen og piskefløde.
  • Vend kartoflerne sammen med smør og piskefløde.
  • TILBEHØR: Snit flæsk og bacon i ca. 1 cm stykker. steg af på en medium varm pande i 7-10 minutter til flæsken er sprød.
  • Tilsæt løg og hvidløg. Steg i yderligere 4-5 minutter til løgene er brunet.
  • Snit purløg fint og vend i.
  • Steg rødbederne af på en ny pande med olivenolie, salt og peber. Efter 4-5 minutter tilsættes rødvin. Kog alkoholen ud af rødvinen.
Har du prøvet denne opskrift? Nævn @jacob_jorgsholm på instagram