Durumrulle

maj 12, 2021

En lækker durumrulle med oksekødstrimler er en af mine største “guilty pleasures”. Jeg har før nu aldrig prøvet at lave det hele fra bunden, men jeg har i de seneste dage testet forskellige opskrifter og her er mit take på den ultimative perfekte hjemmelavet durum rulle.

Durum Rulle

5 from 1 vote
Recipe by Jacob Jørgsholm Course: DurumrulleCuisine: Kebab
Personer

2

Personer
Forberedelse

20

minutes
Tilberedning

25

minutes
Samlet tid

45

minutes

Husk at marinere dit oksekød i god tid. Minimum en time, men optimalt 24 timer i køleskab. Både kebab dressing og chili kan holde sig på køl i 5-7 dage.

Ingredienser

  • Kebab marinade
  • 300 g mørt oksekød

  • 3 dl fed creme fraiche

  • 4 fed hvidløg

  • 4 spsk olie fra soltørrede tomater

  • 5 stk laurbærblade

  • 1 stk lime (skal og saft)

  • 1 spsk paprika

  • 1 spsk spidskommen

  • 1 spsk stødt koriander

  • 1 spsk cayennepeber

  • 1 spsk chiliflager

  • 1 spsk stødt kanel

  • Chili
  • 1 dåse hakkede tomater

  • 2 stk chili

  • 50 g soltørrede tomater

  • 1 spsk paprika

  • 1 stk skalotteløg

  • 1 tsk cayennepeber

  • 1 spsk sukker (brug evt. rørsukker)

  • Kebabdressing
  • 3 dl fed creme fraiche

  • 1 spsk sukker (brug evt. rørsukker)

  • 3 spsk mayonnaise

  • 1 lime (skal og saft)

  • 1 bdt purløg

  • 1 tsk stødt koriander

  • 1 tsk spidskommen

  • Samling
  • 2 stk madpandekager

  • 1 stk bøftomat

  • 0.5 stk agurk

  • 1 stk salathoved (romaine eller iceberg)

  • 1.5 stk rødløg

Vejledning

  • Kebab marinade
  • Skær oksekød i små mundrette strimler.
  • Bland creme fraiche, presset/revet hvidløg, 4 spsk olie, smuldrede laurbærblade, saft og skal fra en lime, paprika, spidskommen, stødt koriander, cayennepeber, chiliflager, stødt kanel og salt og peber.
  • Fordel ud over kødet og massér sammen. Stil på køl i min. en time (optimalt 24 timer).
  • Chili
  • Dræn tomaterne for væske.
  • Put hakkede tomater, chili, soltørrede tomater, paprika, skalotteløg, cayennepeber og sukker i en blender. Blend indtil grov.
  • Kebabdressing
  • Bland creme fraiche, sukker, mayonnaise, saft og skal fra en lime, fintsnittet purløg, stødt koriander og spidskommen.
  • Samling
  • Snit rødløg, salat, agurk og tomat fint. Fordel kød, grønt, chili og kebabdressing ud over madpandekagen. Se rulle-teknikken i videoen ovenfor.
  • Steg kødet af på en varm pande lidt ad gangen, så kødet steges og ikke koges (se videoen ovenfor). Varm madpandekagerne et par minutter i ovnen.

Video

Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram


Jacob Jørgsholm

Ejer af Feed Bistro på Vesterbro. Selvlært kok og køkkenchef med 10+ års erfaring i at drive cateringvirksomhed og restaurant. Derudover har jeg arbejdet på en række restauranter i Australien og Canada – og er nu klar til at videregive alt, hvad jeg har lært!