Skip to main content

Champagne Gratinerede Østers

maj 12, 2021

Disse elegante champagne gratinerede østers, må endegyldigt være den bedste forret du kan lave, hvis du vil imponere dine gæster. – Specielt når de er toppet med det danske guld, stenbiderrogn! Hvis du ikke er til den ferske havsmag af rå østers, er denne opskrift perfekt til dig. De bliver let tilberedte med massere af god, salt, syrlig og frisk smag.

Champagne Gratinerede Østers

5 from 1 vote
Recipe by Jacob Jørgsholm Course: Champagne Gratinerede ØstersCuisine: Forret
Personer

2

Personer
Tilberedning

28

minutes
Samlet tid

30

minutes

Opskriften tager ca. 30 minutter og alt, med undtagelse af bagning i ovn, kan laves dagen inden. Du kan endda anrette dine østers i et fad med salt, så de er klar til at smides i ovnen i 5 minutter når det passer.

Ingredienser

  • 8 stk østers

  • 0.5 stk skalotteløg

  • 1 fed hvidløg

  • 2 dl tør champagne (drik resten)

  • 100 g smør

  • 0.5 stk citron

  • 4 stk æggeblommer

  • 1 kg salt

  • 20 g friskrevet parmesanost

  • purløg til anretning

  • stenbiderrogn til anretning (valgfrit)

Vejledning

  • Åben østers over en skål. Tag dem nænsomt ud og gem dem i skålen sammen med væden. Sørg for der ikke er noget sand i væden (evt. brug en si).
  • Rens skallerne, så de er rene og lækre.
  • Snit skalotteløg og hvidløg fint. Svits af på pande med 20 g smør. Riv citronskal og tilsæt.
  • Tilsæt champagnen og ½ dl væde fra østers. Kog ned til ca. ⅓ er tilbage. Smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft.
  • Når saucen er kogt ned, tages den af varmen. Lad den køle ned i ca. 5-7 minutter.
  • Smelt de resterende 80 g smør på lav varme på en ny pande. Når smør er smeltet tages panden af varmen og stilles til side.
  • Sæt saucen i et vandbad og pisk æggeblommerne i til den er lækker og cremet. Herefter piskes smør i lidt efter lidt. Hvis konsistensen er for tyk, kan der tilføjes en lille sjat champagne.
  • Fordel salt i et ildfast fad. Sæt 8 pæne østersskaller ned i salten. Anret nu østers i skallerne og hæld en god skefuld sauce ud over hver enkelt østers.
  • Riv lidt frisk parmesan ud over og bag på 200 g grill-varmluft i 4-5 minutter.
  • Anret med fintsnittet purløg og stenbiderrogn!

Video

Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram