Brændende kærlighed kender vi typisk fra motorvejsrestauranten eller som fryseret. Man forbinder ikke ligefrem brændende kærlighed med en lækker restaurant ret, men her prøver jeg i fællesskab med OLI, at løfte retten op til nye højder.
Recipe by Jacob JørgsholmCourse: Brændende kærlighedCuisine: Hovedret
Personer
4
Personer
Tilberedning
45
minutes
Samlet tid
45
minutes
Ingredienser
4stkbagekartofler
1bdttimian
3dlpiskefløde
150gsmør
4fedhvidløg
6skiverstegt flæsk
200grøget bacon
2stkskalotteløg
0.5bdtpurløg
2storerødbeder
1dlrødvin
Vejledning
KARTOFFELMOS
Sæt en gryde over med koldt vand.
Skræl bagekartoflerne og snit dem i ensformede stykker (ca. 2×2 cm). Put dem i vandet og kog i ca. 15-20 minutter eller indtil kartoflen slipper kniven. Når vandet koger tilsættes et halvt bundt timian, der skrues ned og sættes låg på.
Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem stå med låg på i 10 minutter.
Pres kartoflerne igennem en si eller kartoffelpresser.
Smelt smør og tilsæt 2 fed hvidløg, salt, peber, resten af timianen og piskefløde.
Vend kartoflerne sammen med smør og piskefløde.
TILBEHØR
Snit flæsk og bacon i ca. 1 cm stykker. steg af på en medium varm pande i 7-10 minutter til flæsken er sprød.
Tilsæt løg og hvidløg. Steg i yderligere 4-5 minutter til løgene er brunet.
Snit purløg fint og vend i.
Steg rødbederne af på en ny pande med olivenolie, salt og peber. Efter 4-5 minutter tilsættes rødvin. Kog alkoholen ud af rødvinen.
Video
Har du prøvet denne opskrift?
Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram
Jacob Jørgsholm
Ejer af Feed Bistro på Vesterbro. Selvlært kok og køkkenchef med 10+ års erfaring i at drive cateringvirksomhed og restaurant. Derudover har jeg arbejdet på en række restauranter i Australien og Canada – og er nu klar til at videregive alt, hvad jeg har lært!