Brændende kærlighed

april 11, 2021

Brændende kærlighed kender vi typisk fra motorvejsrestauranten eller som fryseret. Man forbinder ikke ligefrem brændende kærlighed med en lækker restaurant ret, men her prøver jeg i fællesskab med OLI, at løfte retten op til nye højder.

Brændende kærlighed

0 from 0 votes
Recipe by Jacob Jørgsholm Course: Brændende kærlighedCuisine: Hovedret
Personer

4

Personer
Tilberedning

45

minutes
Samlet tid

45

minutes

Ingredienser

  • 4 stk bagekartofler

  • 1 bdt timian

  • 3 dl piskefløde

  • 150 g smør

  • 4 fed hvidløg

  • 6 skiver stegt flæsk

  • 200 g røget bacon

  • 2 stk skalotteløg

  • 0.5 bdt purløg

  • 2 store rødbeder

  • 1 dl rødvin

Vejledning

  • KARTOFFELMOS
  • Sæt en gryde over med koldt vand. 
  • Skræl bagekartoflerne og snit dem i ensformede stykker (ca. 2×2 cm). Put dem i vandet og kog i ca. 15-20 minutter eller indtil kartoflen slipper kniven. Når vandet koger tilsættes et halvt bundt timian, der skrues ned og sættes låg på.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem stå med låg på i 10 minutter.
  • Pres kartoflerne igennem en si eller kartoffelpresser.
  • Smelt smør og tilsæt 2 fed hvidløg, salt, peber, resten af timianen og piskefløde.
  • Vend kartoflerne sammen med smør og piskefløde.
  • TILBEHØR
  • Snit flæsk og bacon i ca. 1 cm stykker. steg af på en medium varm pande i 7-10 minutter til flæsken er sprød.
  • Tilsæt løg og hvidløg. Steg i yderligere 4-5 minutter til løgene er brunet.
  • Snit purløg fint og vend i.
  • Steg rødbederne af på en ny pande med olivenolie, salt og peber. Efter 4-5 minutter tilsættes rødvin. Kog alkoholen ud af rødvinen.

Video

Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram


Jacob Jørgsholm

Ejer af Feed Bistro på Vesterbro. Selvlært kok og køkkenchef med 10+ års erfaring i at drive cateringvirksomhed og restaurant. Derudover har jeg arbejdet på en række restauranter i Australien og Canada – og er nu klar til at videregive alt, hvad jeg har lært!