Flødekartofler med oksemørbrad opskrift af Jacob Jørgsholm

Flødekartofler og oksemørbrad

Her er mit take på en ægte dansk klassiker. En nem og lækker opskrift på perfekte flødekartofler med et dejligt stykke rosastegt oksekød. Det vigtigste ved en god gang flødekartofler er saucen. Det er så nemt at lave en fantastisk sauce frem for “bare” at hælde fløde udover kartoflerne, som de fleste gør. Du vil ikke fortryde de ekstra 10 minutter det tager, da det løfter hele retten helt enormt.
Husk at lade flødekartoflerne stå og trække i minimum 5-10 minutter efter de har været i ovnen. Jeg bruger i denne video oksemørbrad, men ALT rosastegt kød går hånd i hånd med flødekartofler. Brug f.eks. kalveculotte, svinemørbrad eller et par gode ribeye bøffer.4
Tilb. tid 1 t 15 min
Ret Hovedret, Kartofler
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 5 store bagekartofler
  • 1 stor porre
  • 1 løg
  • 150 g smør
  • 4 fed hvidløg
  • 1/2 revet muskatnød
  • 8 spsk hvedemel
  • 1/2 L sødmælk
  • 1/2 L piskefløde (38%)
  • 1 citron
  • 75 g revet parmesan ost
  • 2 spsk dijon sennep
  • 250 g revet mozzarella
  • 600 g oksemørbrad
  • smør og hvidløg til stegning

Sådan gør du
 

  • Skræl kartoflerne og stil til side. Snit porre og løg groft og stil til side.
  • Smelt smør i en bred gryde. Tilsæt salt, peber, revet/presset hvidløg og muskatnød.
  • Tilsæt hvedemel og pisk til en cremet konsistens. Tilsæt sødmælk lidt efter lidt mens der piskes. Tilsæt nu fløden mens der fortsat piskes.
  • Sluk for blusset og tilsæt parmesan, saften fra en citron og dijon. Pisk indtil parmesanen er opløst.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Snit kartoflerne fint! Max 3-4 mm. tykkelse. 
  • Tag et ildfast fad frem og smør det med fedtstof. Begynd nu at bygge flødekartoflerne med kartofler, løg, porre og sauce. Lav 2-3 lag. Se video ovenfor for bedste resultat.
  • Bag i ovnen i 30 minutter på 180 grader varmluft.
  • Brun kødet af på pande med salt, peber, smør og hvidløg.
  • Tag flødekartoflerne ud af ovnen. Drys revet mozzarella udover. Bag i ovnen på 200 grader i 30 minutter.
  • Steg kødet i ovnen i ca. 10-15 minutter (kernetemperatur 44 og hvile til 52 for medium rare)
Nøgleord hovedret | Kartofler | kød
Har du prøvet denne opskrift? Nævn @jacob_jorgsholm på instagram

Seneste opskrifter

  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Alle
  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Tigerreje risotto opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterRisotto

Tigerreje risotto

Her kommer en af mine klassikere fra menukortet på Feed Bistro. Risotto med tigerrejer, saffron, butternut squash, parmesan og en masse andre lækkerier. Jeg elsker …

SE OPSKRIFT →
Stegt Flæsk Baguette opskrift af Jacob Jørgsholm SandwichesSnacks

Stegt flæsk baguette

I episode 03 af “Kreativ Natmad” laver jeg noget så vidunderligt, som et udhulet baguette fyldt med vores allesammens yndlings ret, stegt flæsk med persillesovs …

SE OPSKRIFT →
Luksus parisertoast opskrift af Jacob Jørgsholm FastfoodSandwichesSnacks

Luksus parisertoast

I denne opskrift viser jeg dig, hvordan du på 10 minutter kan lave verdens bedste parisertoast. Opskriften er nem og kan laves for langt under …

SE OPSKRIFT →
Big Mac Burger opskrift af Jacob Jørgsholm BurgersFastfoodHovedretterSandwiches

Big Mac

I en ny serie sideløbende med mine normale madvideoer, udfordrer jeg mig selv og prøver at kopiere fastfood klassikere. I episode 02 “Big Mac”, prøver …

SE OPSKRIFT →
Cordon Bleu opskrift af Jacob Jørgsholm Hovedretter

Cordon bleu

Her er en nem og lækker opskrift på en kyllinge Cordon Bleu. Hemmeligheden bag min Cordon Bleu er den fantastiske panering. Jeg fylder kyllingebrystet med …

SE OPSKRIFT →
Carpaccio pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Carpaccio pizza

To ting jeg elsker. Pizza og oksecarpaccio – hvorfor ikke forene de to retter? Her er min opskrift på en fantastisk carpaccio pizza. De færreste …

SE OPSKRIFT →
Kartoffel pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Kartoffel pizza

Verdens bedste vegetariske pizza! Her er opskriften på min kartoffel & pesto pizza. Papirstynde kartofler, hvid pizzasauce, fetaost, rosmarin og hjemmelavet pesto. En dejlig let …

SE OPSKRIFT →
Bøf Bearnaise pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Bøf bearnaise pizza

Så bliver det ikke frækkere. Min opskrift på en lækker og greasy bøf bearnaise pizza. Opskriften på min hjemmerørte bearnaise mayo ligge under “oksetartar på …

SE OPSKRIFT →
Scroll til toppen