Skip to main content

Moules Frites med ovnbagte fritter og urtebrød

april 11, 2021

I dag laver jeg mit yndlings sommermåltid. Moules frites i en suppe med chorizo, kantareller og en masse andre lækkerier. Jeg serverer min moules frites med ovnbagte pommes frites og det mest fantastiske urte-hvidløgsbrød.

Moules Frites med ovnbagte fritter og urtebrød

0 from 0 votes
Recipe by Jacob Jørgsholm Course: Moules Frites med ovnbagte fritter og urtebrødCuisine: Hovedret, Seafood
Personer

4

Personer
Forberedelse

30

minutes
Tilberedning

45

minutes
Samlet tid

1

hour 

15

minutes

Muslinger, hvidvin, kantareller og chorizo går normalt ikke hånd i hånd, men jeg kan love at det smager fuldstændigt himmelsk i denne ret!

Ingredienser

  • 4 stk bagekartofler

  • 1 bdt frisk rosmarin

  • olivenolie

  • 1 stk løg

  • 5 fed hvidløg

  • 1 stk tørret chorizopølse

  • 1 stk chili

  • 1 stk porre

  • 2 stk forårsløg

  • 4 stk små gulerødder

  • 100 g kantareller

  • 9 stk cherry tomater

  • 0.5 flaske tør hvidvin

  • 1 stk grøntsagsbouillonterning

  • 1 bdt persille

  • 1 kg blåmuslinger

  • 1 stk baguette (brug evt flute)

  • 50 g gammelknas (brug evt parmesanost)

  • 1 stk citron

Vejledning

  • Pommes frites
  • Skær kartoflerne i 1 cm brede stave. Læg dem i koldt vand i min 30 minutter. Se mine tips og tricks i videoen ovenfor. 
  • Efter min 30 minutter, hældes vandet fra kartoflerne. Skyl kartoflerne endnu en gang i koldt vand. Fordel kartoflerne ud over et viskestykke, og sørg for alle kartoflerne er knastørre inden næste step påbegyndes.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Lad en bageplade med bagepapir stå i ovnen.
  • Vend pommes frites i 3-4 spsk olivenolie, salt og et halvt bundt finthakket rosmarin. Fordel udover den varme bageplade. Bag i ca. 35 minutter. Halvvejs vendes alle pommes frites.
  • Suppe og muslinger
  • Varm en stor gryde med 3-4 spsk. olivenolie på medium-høj varme. Snit løg og 3 fed hvidløg fint og svits af på panden med lidt friskkværnet peber.
  • Snit chorizo i små tern og tilsæt gryden. Snit chili, porre, 1 forårsløg og gulerødder fint og tilsæt gryden. Steg af på medium-høj varme i ca. 5-7 minutter.
  • Rens kantareller og tilsæt gryden.
  • Halver cherrytomaterne og tilsæt gryden.
  • Deglacer gryden med en halv flaske hvidvin. Kog hvidvinen ned i 6-8 minutter på høj varme.
  • Tilsæt grøntsagsbouillonterningen og 1-2 dl vand, sæt låg på gryden og lad det simre på lav varme i 15 minutter.
  • Tilsæt 4 dl piskefløde og sæt låg på igen og lad den simre.
  • Smag suppen til med citron, persille, salt og peber.
  • Rens muslingerne som vist i videoen ovenfor. 
  • Tilsæt muslingerne til gryden og rør godt rundt. Sæt låg på gryden og lad dem koge/dampe på medium varme i 5-6 minutter eller til muslingerne har åbnet sig.
  • Urtebrød
  • Put 1 teske salt, et halvt bundt rosmarin, toppen fra et forårsløg, 2 fed hvidløg, persille, og 3-4 spsk olivenolie i en morter eller blender. Mix det hele sammen til en grov puré.
  • Skær 4 tykke skiver brød og fordel urtemixen udover. Riv ost ud over og bag i 4-5 minutter på 200 grader varmluft.

Video

Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram