Moules Frites med ovnbagte fritter og urtebrød opskrift af Jacob Jørgsholm

Moules Frites med ovnbagte fritter og urtebrød

I dag laver jeg mit yndlings sommermåltid. Moules frites i en suppe med chorizo, kantareller og en masse andre lækkerier. Jeg serverer min moules frites med ovnbagte pommes frites og det mest fantastiske urte-hvidløgsbrød. Muslinger, hvidvin, kantareller og chorizo går normalt ikke hånd i hånd, men jeg kan love at det smager fuldstændigt himmelsk i denne ret!
Tilb. tid 1 t 15 min
Ret Hovedret, Seafood
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 4 bagekartofler
  • 1 bdt frisk rosmarin
  • olivenolie
  • 1 løg
  • 5 fed hvidløg
  • 1 tørret chorizopølse
  • 1 chili
  • 1 porre
  • 2 forårsløg
  • 4 små gulerødder
  • 100 g kantareller
  • 7-10 cherry tomater
  • 1/2 flaske tør hvidvin
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 1 bdt persille
  • 1 kg blåmuslinger
  • 1 baguette (brug evt flute)
  • 50 g gammelknas (brug evt parmesanost)
  • 1 citron

Sådan gør du
 

  • POMMES FRITES: Skær kartoflerne i 1 cm brede stave. Læg dem i koldt vand i min 30 minutter. Se mine tips og tricks i videoen ovenfor. 
  • Efter min 30 minutter, hældes vandet fra kartoflerne. Skyl kartoflerne endnu en gang i koldt vand. Fordel kartoflerne ud over et viskestykke, og sørg for alle kartoflerne er knastørre inden næste step påbegyndes.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Lad en bageplade med bagepapir stå i ovnen.
  • Vend pommes frites i 3-4 spsk olivenolie, salt og et halvt bundt finthakket rosmarin. Fordel udover den varme bageplade. Bag i ca. 35 minutter. Halvvejs vendes alle pommes frites.
  • SUPPE OG MUSLINGER: Varm en stor gryde med 3-4 spsk. olivenolie på medium-høj varme. Snit løg og 3 fed hvidløg fint og svits af på panden med lidt friskkværnet peber.
  • Snit chorizo i små tern og tilsæt gryden. Snit chili, porre, 1 forårsløg og gulerødder fint og tilsæt gryden. Steg af på medium-høj varme i ca. 5-7 minutter.
  • Rens kantareller og tilsæt gryden.
  • Halver cherrytomaterne og tilsæt gryden.
  • Deglacer gryden med en halv flaske hvidvin. Kog hvidvinen ned i 6-8 minutter på høj varme.
  • Tilsæt grøntsagsbouillonterningen og 1-2 dl vand, sæt låg på gryden og lad det simre på lav varme i 15 minutter.
  • Tilsæt 4 dl piskefløde og sæt låg på igen og lad den simre.
  • Smag suppen til med citron, persille, salt og peber.
  • Rens muslingerne som vist i videoen ovenfor. 
  • Tilsæt muslingerne til gryden og rør godt rundt. Sæt låg på gryden og lad dem koge/dampe på medium varme i 5-6 minutter eller til muslingerne har åbnet sig.
  • URTEBRØD: Put 1 teske salt, et halvt bundt rosmarin, toppen fra et forårsløg, 2 fed hvidløg, persille, og 3-4 spsk olivenolie i en morter eller blender. Mix det hele sammen til en grov puré.
  • Skær 4 tykke skiver brød og fordel urtemixen udover. Riv ost ud over og bag i 4-5 minutter på 200 grader varmluft.
Har du prøvet denne opskrift? Nævn @jacob_jorgsholm på instagram

Seneste opskrifter

  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Alle
  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Tigerreje risotto opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterRisotto

Tigerreje risotto

Her kommer en af mine klassikere fra menukortet på Feed Bistro. Risotto med tigerrejer, saffron, butternut squash, parmesan og en masse andre lækkerier. Jeg elsker …

SE OPSKRIFT →
Stegt Flæsk Baguette opskrift af Jacob Jørgsholm SandwichesSnacks

Stegt flæsk baguette

I episode 03 af “Kreativ Natmad” laver jeg noget så vidunderligt, som et udhulet baguette fyldt med vores allesammens yndlings ret, stegt flæsk med persillesovs …

SE OPSKRIFT →
Luksus parisertoast opskrift af Jacob Jørgsholm FastfoodSandwichesSnacks

Luksus parisertoast

I denne opskrift viser jeg dig, hvordan du på 10 minutter kan lave verdens bedste parisertoast. Opskriften er nem og kan laves for langt under …

SE OPSKRIFT →
Big Mac Burger opskrift af Jacob Jørgsholm BurgersFastfoodHovedretterSandwiches

Big Mac

I en ny serie sideløbende med mine normale madvideoer, udfordrer jeg mig selv og prøver at kopiere fastfood klassikere. I episode 02 “Big Mac”, prøver …

SE OPSKRIFT →
Cordon Bleu opskrift af Jacob Jørgsholm Hovedretter

Cordon bleu

Her er en nem og lækker opskrift på en kyllinge Cordon Bleu. Hemmeligheden bag min Cordon Bleu er den fantastiske panering. Jeg fylder kyllingebrystet med …

SE OPSKRIFT →
Carpaccio pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Carpaccio pizza

To ting jeg elsker. Pizza og oksecarpaccio – hvorfor ikke forene de to retter? Her er min opskrift på en fantastisk carpaccio pizza. De færreste …

SE OPSKRIFT →
Kartoffel pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Kartoffel pizza

Verdens bedste vegetariske pizza! Her er opskriften på min kartoffel & pesto pizza. Papirstynde kartofler, hvid pizzasauce, fetaost, rosmarin og hjemmelavet pesto. En dejlig let …

SE OPSKRIFT →
Bøf Bearnaise pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Bøf bearnaise pizza

Så bliver det ikke frækkere. Min opskrift på en lækker og greasy bøf bearnaise pizza. Opskriften på min hjemmerørte bearnaise mayo ligge under “oksetartar på …

SE OPSKRIFT →
Scroll til toppen