Surf & Turf

april 12, 2021

Surf & Turf er betegnelsen for en hovedret der kombinerer skaldyr og rødt kød. Denne opskrift består af bøffer af oksemørbrad, hvidløgs-tigerrejer, grov kartoffelmos og hvidvinssauce. Det er helt essentielt at retten er velbalanceret, og at både sauce og mos går godt til bøffen og til rejerne!

Surf & Turf

0 from 0 votes
Recipe by Jacob Jørgsholm Course: Surf & TurfCuisine: Kød
Personer

2

Personer
Tilberedning

1

hour 
Samlet tid

1

hour 

Se videoen ovenfor og få tips til alt fra hvordan man piller en tigerreje til hvordan man tilbereder og steger en bøf. Alt i denne opskrift kan laves dagen før eller nogle timer i forvejen, så du kun skal varme mos, sauce og rejer op samt færdiggøre bøffen i ovnen. Denne ret er en sikker vinder!

Ingredienser

  • 8 stk tigerrejer

  • 3 fed hvidløg

  • 1 bdt persille

  • 1 bdt purløg

  • 1 stk citron

  • 2 spsk god olivenolie

  • 2.5 stk bagekartofler

  • 100 g smør

  • 1 stk skalotteløg

  • 2 dl fløde

  • 2 bøffer af oksemørbrad (ca. 180 g pr. stk)

  • 1 dl hvidvin

  • hvidløg og timian til stegning (valgfrit)

  • kødsnor (valgfrit)

  • 1 dusk brøndkarse

Vejledning

  • Tigerrejser
  • Pil rejerne og sørg for at tarmen er taget ud (her kan du benytte en tandstik)
  • Snit 1 fed hvidløg og halvdelen af persillen fint. Put rejer, hvidløg og persille i en skål. Pres den halve citron udover og mix med olivenolie. Derefter stilles skålen til side mens resten af retten tilberedes.
  • GROV KARTOFFELMOS
  • Skræl kartoflerne og skær i tern af ca. 2 cm. Tilsæt i en gryde med rigeligt letsaltet vand(stuetemperatur). Kog kartoflerne i 15-20 minutter.
  • Varm en gryde med 50 g smør. Snit 1 fed hvidløg og et halvt skalotteløg fint og steg af i smør.
  • Tilsæt derefter 1 dl fløde. Når fløden er varm tilsættes kartoflerne. Knus kartoflerne til det bliver en grov kartoffelmos.
  • Snit purløg og den anden halvdel af persillen og rør i kartoffelmosen. Smag til med salt, peber og den anden halvdel af citronen.
  • BØF & SAUCE
  • Varm en pande med 50 g smør. Steg bøfferne af til du har en lækker gylden stegeoverflade. Steg evt. af med hvidløg og timian.
  • Tag bøfferne af panden og sæt dem på en bageplade. Behold panden på komfuret.
  • Snit 1 fed hvidløg og et halvt skalotteløg fint. Svits af på panden, du lige har brugt til bøfferne.
  • Deglace panden med 1 dl. hvidvin og kog alkoholen ud. Tilsæt derefter 1 dl fløde og kog ned i ca. 15 minutter på lav varme.
  • Steg bøfferne i ovnen på 200 g i ca. 8-10 minutter. Herefter skal de hvile i ca. 8 minutter.
  • Når bøfferne hviler, steges rejerne i ovnen i 6-7 minutter.
  • Anret som vist i videoen ovenfor. Top med brøndkarse.

Video

Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram


Jacob Jørgsholm

Ejer af Feed Bistro på Vesterbro. Selvlært kok og køkkenchef med 10+ års erfaring i at drive cateringvirksomhed og restaurant. Derudover har jeg arbejdet på en række restauranter i Australien og Canada – og er nu klar til at videregive alt, hvad jeg har lært!