Surf & Turf opskrift af Jacob Jørgsholm

Surf & Turf

Surf & Turf er betegnelsen for en hovedret der kombinerer skaldyr og rødt kød. Denne opskrift består af bøffer af oksemørbrad, hvidløgs-tigerrejer, grov kartoffelmos og hvidvinssauce. Det er helt essentielt at retten er velbalanceret, og at både sauce og mos går godt til bøffen og til rejerne!
Se videoen ovenfor og få tips til alt fra hvordan man piller en tigerreje til hvordan man tilbereder og steger en bøf. Alt i denne opskrift kan laves dagen før eller nogle timer i forvejen, så du kun skal varme mos, sauce og rejer op samt færdiggøre bøffen i ovnen. Denne ret er en sikker vinder!
Tilb. tid 1 t
Ret Surf & Turf, Surf and Turf
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 8 tigerrejer
  • 3 fed hvidløg
  • 1 bdt persille
  • 1 bdt purløg
  • 1 citron
  • 2 spsk god olivenolie
  • 2-3 bagekartofler
  • 100 g smør
  • 1 skalotteløg
  • 2 dl fløde
  • 2 bøffer af oksemørbrad (ca. 180 g pr. stk)
  • 1 dl hvidvin
  • hvidløg og timian til stegning (valgfrit)
  • kødsnor (valgfrit)
  • 1 dusk brøndkarse

Sådan gør du
 

TIGERREJER

  • Pil rejerne og sørg for at tarmen er taget ud (her kan du benytte en tandstik)
  • Snit 1 fed hvidløg og halvdelen af persillen fint. Put rejer, hvidløg og persille i en skål. Pres den halve citron udover og mix med olivenolie. Derefter stilles skålen til side mens resten af retten tilberedes.

GROV KARTOFFELMOS

  • Skræl kartoflerne og skær i tern af ca. 2 cm. Tilsæt i en gryde med rigeligt letsaltet vand(stuetemperatur). Kog kartoflerne i 15-20 minutter.
  • Varm en gryde med 50 g smør. Snit 1 fed hvidløg og et halvt skalotteløg fint og steg af i smør.
  • Tilsæt derefter 1 dl fløde. Når fløden er varm tilsættes kartoflerne. Knus kartoflerne til det bliver en grov kartoffelmos.
  • Snit purløg og den anden halvdel af persillen og rør i kartoffelmosen. Smag til med salt, peber og den anden halvdel af citronen.

BØF & SAUCE

  • Varm en pande med 50 g smør. Steg bøfferne af til du har en lækker gylden stegeoverflade. Steg evt. af med hvidløg og timian.
  • Tag bøfferne af panden og sæt dem på en bageplade. Behold panden på komfuret.
  • Snit 1 fed hvidløg og et halvt skalotteløg fint. Svits af på panden, du lige har brugt til bøfferne.
  • Deglace panden med 1 dl. hvidvin og kog alkoholen ud. Tilsæt derefter 1 dl fløde og kog ned i ca. 15 minutter på lav varme.
  • Steg bøfferne i ovnen på 200 g i ca. 8-10 minutter. Herefter skal de hvile i ca. 8 minutter.
  • Når bøfferne hviler, steges rejerne i ovnen i 6-7 minutter.
  • Anret som vist i videoen ovenfor. Top med brøndkarse.
Nøgleord Oksemørbrad | Surf and turf | tigerrejer
Har du prøvet denne opskrift? Nævn @jacob_jorgsholm på instagram

Seneste opskrifter

  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Alle
  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Tigerreje risotto opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterRisotto

Tigerreje risotto

Her kommer en af mine klassikere fra menukortet på Feed Bistro. Risotto med tigerrejer, saffron, butternut squash, parmesan og en masse andre lækkerier. Jeg elsker …

SE OPSKRIFT →
Stegt Flæsk Baguette opskrift af Jacob Jørgsholm SandwichesSnacks

Stegt flæsk baguette

I episode 03 af “Kreativ Natmad” laver jeg noget så vidunderligt, som et udhulet baguette fyldt med vores allesammens yndlings ret, stegt flæsk med persillesovs …

SE OPSKRIFT →
Luksus parisertoast opskrift af Jacob Jørgsholm FastfoodSandwichesSnacks

Luksus parisertoast

I denne opskrift viser jeg dig, hvordan du på 10 minutter kan lave verdens bedste parisertoast. Opskriften er nem og kan laves for langt under …

SE OPSKRIFT →
Big Mac Burger opskrift af Jacob Jørgsholm BurgersFastfoodHovedretterSandwiches

Big Mac

I en ny serie sideløbende med mine normale madvideoer, udfordrer jeg mig selv og prøver at kopiere fastfood klassikere. I episode 02 “Big Mac”, prøver …

SE OPSKRIFT →
Cordon Bleu opskrift af Jacob Jørgsholm Hovedretter

Cordon bleu

Her er en nem og lækker opskrift på en kyllinge Cordon Bleu. Hemmeligheden bag min Cordon Bleu er den fantastiske panering. Jeg fylder kyllingebrystet med …

SE OPSKRIFT →
Carpaccio pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Carpaccio pizza

To ting jeg elsker. Pizza og oksecarpaccio – hvorfor ikke forene de to retter? Her er min opskrift på en fantastisk carpaccio pizza. De færreste …

SE OPSKRIFT →
Kartoffel pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Kartoffel pizza

Verdens bedste vegetariske pizza! Her er opskriften på min kartoffel & pesto pizza. Papirstynde kartofler, hvid pizzasauce, fetaost, rosmarin og hjemmelavet pesto. En dejlig let …

SE OPSKRIFT →
Bøf Bearnaise pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Bøf bearnaise pizza

Så bliver det ikke frækkere. Min opskrift på en lækker og greasy bøf bearnaise pizza. Opskriften på min hjemmerørte bearnaise mayo ligge under “oksetartar på …

SE OPSKRIFT →
Scroll til toppen