Tunfrikadeller opskrift af Jacob Jørgsholm

Tunfrikadeller

Tunfrikadeller med en helt fabelagtig creme fraiche dressing. Denne ret er perfekt til dig der er på SU budget, men gerne vil kunne spise et lækkert måltid du selv har lavet. Alle ingredienser nedenfor har kostet mindre end 100 kr. tilsammen. Retten er sund og fuld af proteiner. 
Den her ret er en af de allerførste retter jeg lærte at lave tilbage i 3-4. klasse i hjemkundskab. Lige siden har jeg lavet tunfrikadeller en masse gange og bygget videre på den meget simple opskrift jeg lærte tilbage i folkeskolen. Det er en meget tung ret - og den er enormt smagfuld. Så jeg ville ikke servere det store tilbehør til frikadellerne. Frikadeller, dressing og kapers, og så en let side-salat, er mere end nok!
Samlet tid 30 min
Ret Tunfrikadeller

Ingredienser
  

  • 2 dåser tun
  • 2 fed hvidløg
  • 1 forårsløg
  • 1/2 bdt persille
  • 1/2 bdt purløg
  • 1/2 citron
  • 1/2 skalotteløg
  • 1/2 chili
  • 6 spsk havregryn
  • 3 æg
  • 1 spsk stødt koriander
  • 1 spsk spidskommen
  • salt
  • peber
  • 1/2 dl kapers

DRESSING

  • 1 spsk stødt koriander
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 bdt purløg
  • 1/2 bdt persille
  • 1/2 citron
  • 2 dl creme fraiche
  • salt
  • peber

Sådan gør du
 

FRIKADELLER

  • Åben tun dåserne, smid tunen i en si og lad den dræne for væde.
  • Snit skalotteløg, forårsløg, purløg, persille og chili fint. Riv/pres hvidløg. Mix alle ingredienserne sammen i en skål. Riv alt skallen fra citronen og pres derefter saften fra en halv citron ud over. Gem den anden halvdel til dressingen.
  • Nu mixes havregryn, æg, stødt spidskommen, stødt koriander og lidt salt og peber sammen med blandingen i skålen. Til sidst tilføjes to dåser drænet tun.
  • Massér hele frikadelle massen godt sammen. Form nogle jævne og faste frikadeller med hænderne og læg over på et stykke bagepapir.
  • Varm en stor pande med massere af neutral olie. Når panden er varm steges frikadellerne ca. 5-7 min på hver side (se hvordan det perfekte resultat opnås i videoen ovenfor)
  • Når frikadellerne er færdigstegt lægges de til side. Behold panden på høj varme og svits kapers af i 2-3 minutter. Derefter lægges de på en serviet og drysses med salt og til sidst anrettes de på frikadellerne.

DRESSING

  • Mix stødt spidskommen, stødt koriander, 1 fed hvidløg, 1 spsk kapers juice samt resten af persille og purløg  i en morter. Mix indtil krydderurterne er puréret.
  • Tilføj saften fra en halv citron og rør godt rundt. Tilføj derefter creme fraiche og smag til med salt og peber.
Nøgleord Frikadeller | Tun | Tunfrikadeller
Har du prøvet denne opskrift? Nævn @jacob_jorgsholm på instagram

Seneste opskrifter

  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Alle
  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Tigerreje risotto opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterRisotto

Tigerreje risotto

Her kommer en af mine klassikere fra menukortet på Feed Bistro. Risotto med tigerrejer, saffron, butternut squash, parmesan og en masse andre lækkerier. Jeg elsker …

SE OPSKRIFT →
Stegt Flæsk Baguette opskrift af Jacob Jørgsholm SandwichesSnacks

Stegt flæsk baguette

I episode 03 af “Kreativ Natmad” laver jeg noget så vidunderligt, som et udhulet baguette fyldt med vores allesammens yndlings ret, stegt flæsk med persillesovs …

SE OPSKRIFT →
Luksus parisertoast opskrift af Jacob Jørgsholm FastfoodSandwichesSnacks

Luksus parisertoast

I denne opskrift viser jeg dig, hvordan du på 10 minutter kan lave verdens bedste parisertoast. Opskriften er nem og kan laves for langt under …

SE OPSKRIFT →
Big Mac Burger opskrift af Jacob Jørgsholm BurgersFastfoodHovedretterSandwiches

Big Mac

I en ny serie sideløbende med mine normale madvideoer, udfordrer jeg mig selv og prøver at kopiere fastfood klassikere. I episode 02 “Big Mac”, prøver …

SE OPSKRIFT →
Cordon Bleu opskrift af Jacob Jørgsholm Hovedretter

Cordon bleu

Her er en nem og lækker opskrift på en kyllinge Cordon Bleu. Hemmeligheden bag min Cordon Bleu er den fantastiske panering. Jeg fylder kyllingebrystet med …

SE OPSKRIFT →
Carpaccio pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Carpaccio pizza

To ting jeg elsker. Pizza og oksecarpaccio – hvorfor ikke forene de to retter? Her er min opskrift på en fantastisk carpaccio pizza. De færreste …

SE OPSKRIFT →
Kartoffel pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Kartoffel pizza

Verdens bedste vegetariske pizza! Her er opskriften på min kartoffel & pesto pizza. Papirstynde kartofler, hvid pizzasauce, fetaost, rosmarin og hjemmelavet pesto. En dejlig let …

SE OPSKRIFT →
Bøf Bearnaise pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Bøf bearnaise pizza

Så bliver det ikke frækkere. Min opskrift på en lækker og greasy bøf bearnaise pizza. Opskriften på min hjemmerørte bearnaise mayo ligge under “oksetartar på …

SE OPSKRIFT →
Scroll til toppen