Tunfrikadeller

maj 12, 2021

Tunfrikadeller med en helt fabelagtig creme fraiche dressing. Denne ret er perfekt til dig der er på SU budget, men gerne vil kunne spise et lækkert måltid du selv har lavet. Alle ingredienser nedenfor har kostet mindre end 100 kr. tilsammen. Retten er sund og fuld af proteiner. 

Tunfrikadeller

0 from 0 votes
Recipe by Jacob Jørgsholm Course: TunfrikadellerCuisine: Fisk
Antal

6

stk
Tilberedning

30

minutes
Samlet tid

30

minutes

Den her ret er en af de allerførste retter jeg lærte at lave tilbage i 3-4. klasse i hjemkundskab. Lige siden har jeg lavet tunfrikadeller en masse gange og bygget videre på den meget simple opskrift jeg lærte tilbage i folkeskolen. Det er en meget tung ret – og den er enormt smagfuld. Så jeg ville ikke servere det store tilbehør til frikadellerne. Frikadeller, dressing og kapers, og så en let side-salat, er mere end nok!

Ingredienser

  • 2 dåser tun

  • 2 fed hvidløg

  • 1 stk forårsløg

  • 0.5 bdt persille

  • 0.5 bdt purløg

  • 0.5 stk citron

  • 0.5 stk skalotteløg

  • 0.5 stk chili

  • 6 spsk havregryn

  • 3 stk æg

  • 1 spsk stødt koriander

  • 1 spsk spidskommen

  • salt

  • peber

  • 0.5 dl kapers

  • DRESSING
  • 1 spsk stødt koriander

  • 1 spsk spidskommen

  • 1 fed hvidløg

  • 0.5 bdt purløg

  • 0.5 bdt persille

  • 0.5 stk citron

  • 2 dl creme fraiche

  • salt

Vejledning

  • FRIKADELLER
  • Åben tun dåserne, smid tunen i en si og lad den dræne for væde.
  • Snit skalotteløg, forårsløg, purløg, persille og chili fint. Riv/pres hvidløg. Mix alle ingredienserne sammen i en skål. Riv alt skallen fra citronen og pres derefter saften fra en halv citron ud over. Gem den anden halvdel til dressingen.
  • Nu mixes havregryn, æg, stødt spidskommen, stødt koriander og lidt salt og peber sammen med blandingen i skålen. Til sidst tilføjes to dåser drænet tun.
  • Massér hele frikadelle massen godt sammen. Form nogle jævne og faste frikadeller med hænderne og læg over på et stykke bagepapir.
  • Varm en stor pande med massere af neutral olie. Når panden er varm steges frikadellerne ca. 5-7 min på hver side (se hvordan det perfekte resultat opnås i videoen ovenfor)
  • Når frikadellerne er færdigstegt lægges de til side. Behold panden på høj varme og svits kapers af i 2-3 minutter. Derefter lægges de på en serviet og drysses med salt og til sidst anrettes de på frikadellerne.
  • DRESSING
  • Mix stødt spidskommen, stødt koriander, 1 fed hvidløg, 1 spsk kapers juice samt resten af persille og purløg  i en morter. Mix indtil krydderurterne er puréret.
  • Tilføj saften fra en halv citron og rør godt rundt. Tilføj derefter creme fraiche og smag til med salt og peber.

Video

Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram


Jacob Jørgsholm

Ejer af Feed Bistro på Vesterbro. Selvlært kok og køkkenchef med 10+ års erfaring i at drive cateringvirksomhed og restaurant. Derudover har jeg arbejdet på en række restauranter i Australien og Canada – og er nu klar til at videregive alt, hvad jeg har lært!