Urtepaneret lammekrone opskrift af Jacob Jørgsholm

Urte paneret Lammekrone

Her er mit take på et fantastisk påskemåltid. Urtepaneret lammekrone med stegte grøntsager. I denne opskrift er urtepaneringen nøglen til at løfte hele retten til en mere elegant og unik ret.
Denne fantastiske og praktiske urtepanering kan bruges til hvilken som helst slags kød, og kan holde sig i mere end to uger på køl. Det er højsæson for lammekød i øjeblikket, og jeg ved med sikkerhed, at lammekrone kan købes i Meny, Kwickly, Irma og Super Brugsen til en god pris fra marts-maj.
Tilb. tid 45 min
Ret Lammekrone, Urtepaneret Lammekrone
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 350 g lammekrone
  • 2 bagekartofler
  • 8 fed hvidløg
  • 2 bdt frisk rosmarin
  • 2 spsk tørret timian
  • 1 håndfuld cherrytomater
  • 1 håndfuld grønne bønner
  • 1 håndfuld svampe
  • 1 bdt persille
  • 1 bdt salvie
  • 1 spsk sennepspulver
  • 100 g pankorasp
  • 30 g fintrevet parmesanost
  • 3 spsk dijon sennep
  • 1 spsk flydende honning

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  • Vask kartoflerne og del dem i 8 lige store stykker. Halver 4 fed hvidløg og snit lidt frisk rosmarin(eller tørret). Ryst det sammen i en skål med olivenolie, salt og peber. Bag i ovnen i 20 minutter. Når kartoflerne er færdigbagt tages de ud og stilles til side.
  • Puds og forbered lammekronen som vist i videoen ovenfor. Krydr lammekronen med tørret timian, salt og peber. Brun af på varm pande med smør, 2 fed hvidløg og lidt rosmarin. Tag lammekronen over på en bageplade og steg i ovnen til 36-38 grader i første omgang. Behold den varme pande med smør og lammefedt.
  • Snit svampe og bønner groft. Steg af på den varme pande med tomater, salt, peber og lidt rosmarin. Steg i ca. 3-4 minutter og fordel derefter ud over fadet med kartofler.

URTE PANERING

  • Put salvie, persille, rosmarin, sennepspulver, 2 fed hvidløg, salt og peber i en blender. Blend et par gange på høj styrke. Skrab kanterne og blend på medium styrke mens panko og parmesan tilsættes.
  • Tag lammekødet ud og skru ovnen op på 220 grader varmluft.
  • Pisk dijon og honning. Pensl derefter lammekronen med et godt lag. Panér derefter lammekronen og smid den tilbage i ovnen i ca. 5-7 minutter, indtil den når en kernetemperatur på 47-48 grader. Lad lammekødet hvile i 10 minutter indtil den når en kernetemperatur på ca. 55-56 grader. Mens lammekronen hviler, genopvarmes grøntsagerne i ovnen i ca. 5-7 minutter.
Nøgleord hovedret | lam | Lammekrone | Urtepaneret Lammekrone
Har du prøvet denne opskrift? Nævn @jacob_jorgsholm på instagram

Seneste opskrifter

  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Alle
  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Tigerreje risotto opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterRisotto

Tigerreje risotto

Her kommer en af mine klassikere fra menukortet på Feed Bistro. Risotto med tigerrejer, saffron, butternut squash, parmesan og en masse andre lækkerier. Jeg elsker …

SE OPSKRIFT →
Stegt Flæsk Baguette opskrift af Jacob Jørgsholm SandwichesSnacks

Stegt flæsk baguette

I episode 03 af “Kreativ Natmad” laver jeg noget så vidunderligt, som et udhulet baguette fyldt med vores allesammens yndlings ret, stegt flæsk med persillesovs …

SE OPSKRIFT →
Luksus parisertoast opskrift af Jacob Jørgsholm FastfoodSandwichesSnacks

Luksus parisertoast

I denne opskrift viser jeg dig, hvordan du på 10 minutter kan lave verdens bedste parisertoast. Opskriften er nem og kan laves for langt under …

SE OPSKRIFT →
Big Mac Burger opskrift af Jacob Jørgsholm BurgersFastfoodHovedretterSandwiches

Big Mac

I en ny serie sideløbende med mine normale madvideoer, udfordrer jeg mig selv og prøver at kopiere fastfood klassikere. I episode 02 “Big Mac”, prøver …

SE OPSKRIFT →
Cordon Bleu opskrift af Jacob Jørgsholm Hovedretter

Cordon bleu

Her er en nem og lækker opskrift på en kyllinge Cordon Bleu. Hemmeligheden bag min Cordon Bleu er den fantastiske panering. Jeg fylder kyllingebrystet med …

SE OPSKRIFT →
Carpaccio pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Carpaccio pizza

To ting jeg elsker. Pizza og oksecarpaccio – hvorfor ikke forene de to retter? Her er min opskrift på en fantastisk carpaccio pizza. De færreste …

SE OPSKRIFT →
Kartoffel pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Kartoffel pizza

Verdens bedste vegetariske pizza! Her er opskriften på min kartoffel & pesto pizza. Papirstynde kartofler, hvid pizzasauce, fetaost, rosmarin og hjemmelavet pesto. En dejlig let …

SE OPSKRIFT →
Bøf Bearnaise pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Bøf bearnaise pizza

Så bliver det ikke frækkere. Min opskrift på en lækker og greasy bøf bearnaise pizza. Opskriften på min hjemmerørte bearnaise mayo ligge under “oksetartar på …

SE OPSKRIFT →
Scroll til toppen