Skip to main content

Urtepaneret oksemørbrad

maj 12, 2021

Imponer gæsterne ved nytårsbordet med en lækker, smagfuld og farverig hovedret. På denne måde kan du nemt elevatere en normal helstegt oksemørbrad til en unik urtepaneret oksemørbrad. Oksemørbraden er typisk den dyreste udskæring, da den også er den møreste udskæring på koen. Der er dog stort set intet fedt på – og derfor heller ikke så meget smag. 

Urtepaneret oksemørbrad

0 from 0 votes
Recipe by Jacob Jørgsholm Course: Urtepaneret oksemørbradCuisine: kød
Personer

8

Personer
Forberedelse

15

minutes
Tilberedning

45

minutes
Samlet tid

1

hour 

Med alle de kraftige smage du finder i urtepaneringen fra blandt andet dijon, parmesan, hvidløg og persille, komplementerer det den dyre udskæring helt perfekt!

Ingredienser

  • 1 stk oksemørbrad (ca. 1,8 – 2,2 kg)

  • 50 g smør til stegning

  • 2 kviste rosmarin (valgfrit)

  • 3 fed  hvidløg (valgfrit)

  • 1 bdt frisk persille (skal være knas tørt og ikke vådt!)

  • 1 fedt hvidløg (stort)

  • 35 g friskrevet parmesanost

  • 1 kvist rosmarin

  • 300 g pankorasp

  • 4 spsk dijonsennep

  • 1 spsk mørk sirup (brug evt. brun farin)

Vejledning

  • OKSEMØRBRAD
  • Puds og portioner oksemørbraden i tre jævne stykker (se video her på siden, om hvordan du pudser en oksemørbrad perfekt)
  • Krydr med massere af salt og peber.
  • Steg kødet af på hård varme i olie. Når kødet har fået en flot og gylden stegeoverflade tilsættes smør, rosmarin og hvidløg. Herefter “spoones” kødet i 4-5 minutter.
  • Læg kødet på en bageplade og stik stegetermometeret ind i midten af kødstykket. Steg i ovnen på 190 grader varmluft indtil kødet rammer en temperatur på 36 grader (for medium-rare). Herefter tages det ud, paneres og færdigsteges i ovnen. Imens kødet steger laver vi urtepaneringen.
  • URTEPANERING
  • Put persille, salt og peber, hvidløg, revet parmesan ost og rosmarin i blender/Thermomix. Blend indtil fast masse.
  • Lad blenderen køre på medium styrke imens raspen stille og roligt tilføjes.
  • Lad blenderen køre på medium styrke imens raspen stille og roligt tilføjes.
  • Steg nu kødet i 5-6 minutter i ovnen på 190 grader varmluft indtil kernetemperaturen rammer 46 grader (for medium-rare). Lad det hvile indtil 50-52 grader og server!

Video

Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram