Flæskesteg opskrift af Jacob Jørgsholm

Verdens bedste flæskesteg

Glem alt om den tørre og kedelige flæskesteg. Jeg bruger altid svinebryst, som giver et langt mere saftigt, sprødt og mørt resultat! Følger du denne opskrift, garanterer jeg knas sprøde svær og fantastisk saftigt kød. Retten er en af mine absolutte bestsellers inde på Feed Bistro, hvor vi det seneste år i snit har tilberedt og serveret mere end 40 kg. svinebryst om ugen.  
Retten kan sagtens laves dagen før. Inde på restauranten tilbereder vi typisk svinebrystet dagen før og ligger det under pres i køleskabet natten over. Så kan vi portionere det i perfekte jævne firkanter.
Tilb. tid 4 t
Ret Flæskesteg
Køkken Danmark, Dansk, Jul, Julemad
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 4,5 kg svinebryst (eller færdigrullet borchetta)
  • 4 skalotteløg
  • 4 hele hvidløg
  • 3 syrlige æbler
  • 1 selleri
  • 1 L hvidvin
  • 3 stilke rosmarin

SAUCE

  • 2 fed hvidløg
  • 1 æble
  • 2-3 spsk honning

Sådan gør du
 

SVINEBRYST

  • Pil og halver skalotteløg. Fordel dem i et stort ildfast fad.
  • Halver hvidløg, skær æblerne i kvarte, skræl selleri og skær i grove tern. Fordel i det ildfaste fad.
  • Snit rosmarinen groft og tilføj til fadet. Hæld derefter hvidvinen udover alle grøntsagerne i fadet og giv det godt med peber.
  • Tag nu svinebrystet og massér det jævnt ud på et skærebræt. Det er vigtigt at sværen ikke folder.
  • Snit nu sværen på begge leder med ½-1 cm mellemrum. Det er vigtigt du skærer ned igennem hele sværen - men ikke skærer igennem selve kødet. (brug f.eks. en hobbykniv som jeg bruger i videoen)
  • Igen masseres sværen jævnt og flot ud. Derefter gnides sværen med massere af salt i alle riller og fordybninger.
  • Læg nu svinebrystet på det ildfaste fad. Her er det enormt vigtigt at svinebrystet er jævnt fordelt ud over grøntsagerne, så midten er et par centimeter over siderne og fedtet kan løbe fra. Der må ikke være nogle fordybninger (byg evt. grøntsagerne i fadet op for at udligne fordybninger i svinebrystet)
  • Sæt nu svinebrystet i ovnen i ca. 30-40 minutter på 210 grader varmluft indtil gylden og sprød. Rotér fadet halvvejs.
  • Når sværen er sprød skrues ovnen ned til 130 grader i ca. 2 timer.

SAUCE

  • Tag fadet ud og flyt nænsomt det sprøde svinebryst over på et skærebræt. Hæld alt den resterende saft fra fadet igennem en si over i en gryde.
  • Tag en øse og tag det værste fedtlag fra (nemmere hvis det er lavet dagen før).
  • Kog saucen op og riv 2 fed hvidløg og 1 æble i. Tilsæt derefter honning.
  • Kog saucen i 45-60 minutter indtil lækker og cremet!
Nøgleord Dansk | Flæskesteg | Jul | Juleaften | Julemad
Har du prøvet denne opskrift? Nævn @jacob_jorgsholm på instagram

Seneste opskrifter

  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Alle
  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Tigerreje risotto opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterRisotto

Tigerreje risotto

Her kommer en af mine klassikere fra menukortet på Feed Bistro. Risotto med tigerrejer, saffron, butternut squash, parmesan og en masse andre lækkerier. Jeg elsker …

SE OPSKRIFT →
Stegt Flæsk Baguette opskrift af Jacob Jørgsholm SandwichesSnacks

Stegt flæsk baguette

I episode 03 af “Kreativ Natmad” laver jeg noget så vidunderligt, som et udhulet baguette fyldt med vores allesammens yndlings ret, stegt flæsk med persillesovs …

SE OPSKRIFT →
Luksus parisertoast opskrift af Jacob Jørgsholm FastfoodSandwichesSnacks

Luksus parisertoast

I denne opskrift viser jeg dig, hvordan du på 10 minutter kan lave verdens bedste parisertoast. Opskriften er nem og kan laves for langt under …

SE OPSKRIFT →
Big Mac Burger opskrift af Jacob Jørgsholm BurgersFastfoodHovedretterSandwiches

Big Mac

I en ny serie sideløbende med mine normale madvideoer, udfordrer jeg mig selv og prøver at kopiere fastfood klassikere. I episode 02 “Big Mac”, prøver …

SE OPSKRIFT →
Cordon Bleu opskrift af Jacob Jørgsholm Hovedretter

Cordon bleu

Her er en nem og lækker opskrift på en kyllinge Cordon Bleu. Hemmeligheden bag min Cordon Bleu er den fantastiske panering. Jeg fylder kyllingebrystet med …

SE OPSKRIFT →
Carpaccio pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Carpaccio pizza

To ting jeg elsker. Pizza og oksecarpaccio – hvorfor ikke forene de to retter? Her er min opskrift på en fantastisk carpaccio pizza. De færreste …

SE OPSKRIFT →
Kartoffel pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Kartoffel pizza

Verdens bedste vegetariske pizza! Her er opskriften på min kartoffel & pesto pizza. Papirstynde kartofler, hvid pizzasauce, fetaost, rosmarin og hjemmelavet pesto. En dejlig let …

SE OPSKRIFT →
Bøf Bearnaise pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Bøf bearnaise pizza

Så bliver det ikke frækkere. Min opskrift på en lækker og greasy bøf bearnaise pizza. Opskriften på min hjemmerørte bearnaise mayo ligge under “oksetartar på …

SE OPSKRIFT →
Scroll til toppen