Verdens bedste flæskesteg

maj 12, 2021

Glem alt om den tørre og kedelige flæskesteg. Jeg bruger altid svinebryst, som giver et langt mere saftigt, sprødt og mørt resultat! Følger du denne opskrift, garanterer jeg knas sprøde svær og fantastisk saftigt kød. Retten er en af mine absolutte bestsellers inde på Feed Bistro, hvor vi det seneste år i snit har tilberedt og serveret mere end 40 kg. svinebryst om ugen.  

Verdens bedste flæskesteg

0 from 0 votes
Recipe by Jacob Jørgsholm Course: FlæskestegCuisine: Julemad
Personer

6

Personer
Tilberedning

4

hours 
Samlet tid

4

hours 

Retten kan sagtens laves dagen før. Inde på restauranten tilbereder vi typisk svinebrystet dagen før og ligger det under pres i køleskabet natten over. Så kan vi portionere det i perfekte jævne firkanter.

Ingredienser

  • 4.5 kg svinebryst (eller færdigrullet borchetta)

  • 4 hele hvidløg

  • 3 syrlige æbler

  • 1 stk selleri

  • 1 l hvidvin

  • 3 stilke rosmarin

  • SAUCE
  • 2 fed hvidløg

  • 1 stk æble

  • 3 spsk honing

Vejledning

  • SVINEBRYST
  • Pil og halver skalotteløg. Fordel dem i et stort ildfast fad.
  • Halver hvidløg, skær æblerne i kvarte, skræl selleri og skær i grove tern. Fordel i det ildfaste fad.
  • Snit rosmarinen groft og tilføj til fadet. Hæld derefter hvidvinen udover alle grøntsagerne i fadet og giv det godt med peber.
  • Tag nu svinebrystet og massér det jævnt ud på et skærebræt. Det er vigtigt at sværen ikke folder.
  • Snit nu sværen på begge leder med ½-1 cm mellemrum. Det er vigtigt du skærer ned igennem hele sværen – men ikke skærer igennem selve kødet. (brug f.eks. en hobbykniv som jeg bruger i videoen)
  • Igen masseres sværen jævnt og flot ud. Derefter gnides sværen med massere af salt i alle riller og fordybninger.
  • Læg nu svinebrystet på det ildfaste fad. Her er det enormt vigtigt at svinebrystet er jævnt fordelt ud over grøntsagerne, så midten er et par centimeter over siderne og fedtet kan løbe fra. Der må ikke være nogle fordybninger (byg evt. grøntsagerne i fadet op for at udligne fordybninger i svinebrystet)
  • Sæt nu svinebrystet i ovnen i ca. 30-40 minutter på 210 grader varmluft indtil gylden og sprød. Rotér fadet halvvejs.
  • Når sværen er sprød skrues ovnen ned til 130 grader i ca. 2 timer.
  • SAUCE
  • Tag fadet ud og flyt nænsomt det sprøde svinebryst over på et skærebræt. Hæld alt den resterende saft fra fadet igennem en si over i en gryde.
  • Tag en øse og tag det værste fedtlag fra (nemmere hvis det er lavet dagen før).
  • Kog saucen op og riv 2 fed hvidløg og 1 æble i. Tilsæt derefter honning.
  • Kog saucen i 45-60 minutter indtil lækker og cremet!

Video

Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram


Jacob Jørgsholm

Ejer af Feed Bistro på Vesterbro. Selvlært kok og køkkenchef med 10+ års erfaring i at drive cateringvirksomhed og restaurant. Derudover har jeg arbejdet på en række restauranter i Australien og Canada – og er nu klar til at videregive alt, hvad jeg har lært!