3 slags Eggs Benedict opskrift af Jacob Jørgsgholm

3 slags Eggs Benedict fra bunden

Så blev det endelig tid til at lave min absolutte yndlings morgenmad, eggs benedict. I denne opskrift tager jeg dig igennem alle elementerne i retten. Jeg viser hvordan man laver den perfekte hollandaise sauce, hvordan man pochere et dobbelt æg, og hvilke tre slags Eggs Benedict, der er mine favoritter! En klassisk udgave med skinke og tomat, en udgave med avocado, svampe og forårsløg, og en udgave med røget laks og asparges.
I videoen ovenfor viser jeg også nogle super gode husmor tricks. Jeg hælder f.eks. noget kogende vand i en termokop for at varme den op, hvorefter jeg fylder den med hollandaise. På denne måde kan saucen holde sig varm uden at skille i flere timer. Jeg viser også hvordan man nemt og sikkert kan pochere et perfekt æg ved hjælp af lidt madfilm.
Tilb. tid 29 min
Ret æg, Morgenmad
Antal 3 personer

Ingredienser
  

  • 3 ciabattaboller (brug evt. engelske muffins)
  • 4 æggeblommer
  • 250 g smør
  • 1/2 citron (hvidvinseddike kan også bruges)
  • 6 æg
  • 3 cherrytomater
  • 2 skiver godt, kogt skinke
  • 1 portobello svamp
  • 1 forårsløg
  • 1/2 bdt persille
  • 1 avocado
  • 5 små grønne asparges
  • 3 skiver røget laks
  • 1/2 bdt dild

Sådan gør du
 

HOLLANDAISE SAUCE:

  • Varm 250 g smør i en lille gryde på meget lav varme.
  • Sæt en større gryde over med vand. Når vandet er ca. 85 grader (lige inden kogepunktet) tages gryden af varmen. Sæt en skål på toppen af gryden. 
  • Tilsæt æggeblommer i skålen. Pisk æggeblommerne i ca. 2 minutter. Tilsæt nu saften fra ½ citron. Pisk i yderligere 2-3 minutter. Tilsæt nu lidt efter lidt den klare del af smørret. Pisk alt smørret i. Den hvide valle kasseres.
  • Smag til med salt og peber.

POCHERET DOBBELTÆG:

  • Fordel madfilm udover en bordflade. Smør midten med lidt olie. Sæt nu en lille skål under midten med den indsmurte olie. Læg to æg i skålen, luk alt luften ud og bind en knude (se tips og tricks i videoen ovenfor)
  • Sæt æggene i en simrende gryde i ca. 9-10 minutter.
  • Halver og varm underbollerne med lidt olivenolie, salt og peber i ovnen.

EGGS BENEDICT MED SKINKE:

  • Snit tomaterne fint. Fordel tomater og skinke udover en underbolle. Derefter pocheret æg og hollandaise sauce.

EGGS BENEDICT MED SVAMPE OG AVOCADO:

  • Snit svampene fint. Steg af på en pande med olivenolie og lidt friskkværnet peber. Snit forårsløg og persille og tilsæt panden. 
  • Snit en hel avocado fint. Fordel ud over brødet. Derefter anrettes svampene med krydderurter. Top med pocheret æg og hollandaise sauce.

EGGS BENEDICT MED LAKS OG ASPARGES:

  • Snit og grill asparges. 
  • Fordel laksen ud over brødet. Derefter asparges, pocheret æg, hollandaise sauce og dild. 
Nøgleord Breakfast | egg | Morgenmad
Har du prøvet denne opskrift? Nævn @jacob_jorgsholm på instagram

Seneste opskrifter

  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Alle
  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Tigerreje risotto opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterRisotto

Tigerreje risotto

Her kommer en af mine klassikere fra menukortet på Feed Bistro. Risotto med tigerrejer, saffron, butternut squash, parmesan og en masse andre lækkerier. Jeg elsker …

SE OPSKRIFT →
Stegt Flæsk Baguette opskrift af Jacob Jørgsholm SandwichesSnacks

Stegt flæsk baguette

I episode 03 af “Kreativ Natmad” laver jeg noget så vidunderligt, som et udhulet baguette fyldt med vores allesammens yndlings ret, stegt flæsk med persillesovs …

SE OPSKRIFT →
Luksus parisertoast opskrift af Jacob Jørgsholm FastfoodSandwichesSnacks

Luksus parisertoast

I denne opskrift viser jeg dig, hvordan du på 10 minutter kan lave verdens bedste parisertoast. Opskriften er nem og kan laves for langt under …

SE OPSKRIFT →
Big Mac Burger opskrift af Jacob Jørgsholm BurgersFastfoodHovedretterSandwiches

Big Mac

I en ny serie sideløbende med mine normale madvideoer, udfordrer jeg mig selv og prøver at kopiere fastfood klassikere. I episode 02 “Big Mac”, prøver …

SE OPSKRIFT →
Cordon Bleu opskrift af Jacob Jørgsholm Hovedretter

Cordon bleu

Her er en nem og lækker opskrift på en kyllinge Cordon Bleu. Hemmeligheden bag min Cordon Bleu er den fantastiske panering. Jeg fylder kyllingebrystet med …

SE OPSKRIFT →
Carpaccio pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Carpaccio pizza

To ting jeg elsker. Pizza og oksecarpaccio – hvorfor ikke forene de to retter? Her er min opskrift på en fantastisk carpaccio pizza. De færreste …

SE OPSKRIFT →
Kartoffel pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Kartoffel pizza

Verdens bedste vegetariske pizza! Her er opskriften på min kartoffel & pesto pizza. Papirstynde kartofler, hvid pizzasauce, fetaost, rosmarin og hjemmelavet pesto. En dejlig let …

SE OPSKRIFT →
Bøf Bearnaise pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Bøf bearnaise pizza

Så bliver det ikke frækkere. Min opskrift på en lækker og greasy bøf bearnaise pizza. Opskriften på min hjemmerørte bearnaise mayo ligge under “oksetartar på …

SE OPSKRIFT →
Scroll til toppen