Luksus Parisertoast

maj 12, 2021

I denne opskrift viser jeg dig, hvordan du på 10 minutter kan lave verdens bedste parisertoast. Opskriften er nem og kan laves for langt under 50 kr. To luftige stykker brød med massere af smør, ost, skinke og dijon – i en fantastisk sprød oste coating. Det bliver ikke bedre!

Luksus Parisertoast

0 from 0 votes
Recipe by Jacob Jørgsholm Course: Luksus ParisertoastCuisine: Fast Food
Personer

1

Personer
Tilberedning

10

minutes
Samlet tid

10

minutes

Du kan i princippet bruge enhver slags modnet ost. I min version bruger jeg ⅔ modnet cheddar og ⅓ Gammel knas fra Arla Unika. Spis denne lækre parisertoast til morgenmad, frokost eller som en greasy snack efter en våd bytur.

Ingredienser

  • 2 skiver blødt toast brød

  • 50 g smør

  • 25 g fintrevet modnet cheddar

  • 25 g fintrevet gammel knas

  • 2 skiver god skinke

  • 1 tsk dijon

Vejledning

  • Skær to skiver brød i ca. 1,5 cm. pr. skive. Smør begge sider af begge skiver brød med smør. Smør indersiden af hver skive med dijon.
  • Riv ⅓ af alt osten ud over brødet. Læg skinken på og riv endnu ⅓ af osten udover. Saml toasten.
  • Steg toasten af på en varm pande i ca. 1 minut på hver side. Skru ned for varmen. Steg nu toasten på lav varme i ca. 3-4 minutter på hver side under pres, som vist i videoen ovenfor.
  • Tag toasten af panden og riv den sidste ⅓ ost ud over panden. Læg toasten oven på osten og fold osten udover.

Video

Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram


Jacob Jørgsholm

Ejer af Feed Bistro på Vesterbro. Selvlært kok og køkkenchef med 10+ års erfaring i at drive cateringvirksomhed og restaurant. Derudover har jeg arbejdet på en række restauranter i Australien og Canada – og er nu klar til at videregive alt, hvad jeg har lært!