Steak Sandwich opskrift af Jacob Jørgsholm

Steak Sandwich

Den ultimative hangover steak sandwich. Jeg elsker at lave mad når jeg en sjælden gang imellem har tømmermænd. Tag et stort glas vand og to panodiler, og start din dag med denne sandwich - så lover jeg dig du er på toppen igen efter første bid!
I denne opskrift bruger jeg min signatur chili aioli - både til sandwichen og som dybbelse til mozzarellakuglerne. Opskriften kan findes her på siden. Jeg bruger også en tidligere opskrift på urtepanering til mozzarellakuglerne. Denne opskrift kan også findes under “urtepaneret oksemørbrad” her på siden.
Ret Sandwich, Steak sandwich
Køkken Sandwich
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 300 g ribeye
  • 3-4 store champignoner
  • 2 kviste frisk timian
  • 50 g broccolini (eller broccoli)
  • 3 fed hvidløg
  • 50 g smør
  • 1 ciabattabrød (andet brød kan også bruges)
  • 75 g fast ost (jeg bruger Arlas Gammel Knas)
  • 100 g bøffel mozzarella
  • 4-6 cherrytomater
  • 100 g chili mayo
  • 2-3 blade romaine salat (brug evt iceberg salat)

Urtepanering

  • 1 bdt frisk persille (skal være knastørt og ikke vådt!)
  • 1 fed hvidløg
  • 30-40 g friskrevet parmesanost
  • 1 kvist rosmarin
  • 300 g pankorasp
  • 15-20 mini mozzarellakugler
  • 3 æg
  • 1 dl mælk
  • 1/2 L olie til fritering (neutral olie, f.eks solsikkeolie)

Sådan gør du
 

STEAK SANDWICH

  • Krydr bøffen godt med salt og peber. Derefter steges den af på en varm pande med olie. Gå efter en flot stegeskorpe og sigt efter at stege bøffen rare.
  • Snit champignonerne groft og steg dem af på samme pande som bøffen. Snit halvdelen af timian samt et fed hvidløg og steg af med svampene.
  • Behold panden på høj varme. Når svampene har en pæn farve tilføjes broccolini, som skal have ca. 60 sekunder på hver side.
  • Tag nu grønt fra panden så kun bøffen er tilbage. Tilføj smør, de sidste to fed hvidløg og resten af timianen. Spoon bøffen. Tag bøffen af og lad den hvile i min. 7 minutter.
  • Del brødet i to og steg af på panden til det er sprødt.
  • Smuldr den faste ost ud over bundstykket af brødet og skiver af mozzarellaen på topstykket.
  • Herefter bygges sandwichen fra bundstykket. Start med svampe og broccolini og derefter skæres bøffen i ½ cm tykke skiver og fordeles udover.
  • Bag i ovnen på 200 grader varmluft i cirka 5-6 minutter.
  • Nu samles sandwichen færdigt. Skær tomaterne i skiver og fordel ud over kødet. Herefter fordeles chili aioli ud over og der færdiggøres med et par blade salat.

MOZZARELLA KUGLER

  • Put persille, salt og peber, hvidløg, revet parmesan ost og rosmarin i blender/Thermomix. Blend indtil fast masse.
  • Lad blenderen køre på medium styrke imens raspen stille og roligt tilføjes.
  • Varm den halve liter olie i en gryde til ca. 175 grader.
  • Pisk æg og mælk sammen.
  • Herefter vendes mozzarella kuglerne i mel og dobbelt paneres. Dvs. først vendes de i lidt hvedemel og så i æggemassen, derefter panering, tilbage i æggemassen og endnu en gang i paneringen.
  • Friter i ca. 60-80 sekunder. Server med chili aioli.
Nøgleord hovedret | Sandwich | steak
Har du prøvet denne opskrift? Nævn @jacob_jorgsholm på instagram

Seneste opskrifter

  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Alle
  • Alle
  • Burgers
  • Desserter
  • Fastfood
  • Forretter
  • Gryderetter
  • Hovedretter
  • Lasagne
  • Madlavning
  • Morgenmad
  • Opskrifter
  • Pasta
  • Pizza
  • Risotto
  • Sandwiches
  • Sides
  • Snacks
  • Teknikker
  • Wraps
Tigerreje risotto opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterRisotto

Tigerreje risotto

Her kommer en af mine klassikere fra menukortet på Feed Bistro. Risotto med tigerrejer, saffron, butternut squash, parmesan og en masse andre lækkerier. Jeg elsker …

SE OPSKRIFT →
Stegt Flæsk Baguette opskrift af Jacob Jørgsholm SandwichesSnacks

Stegt flæsk baguette

I episode 03 af “Kreativ Natmad” laver jeg noget så vidunderligt, som et udhulet baguette fyldt med vores allesammens yndlings ret, stegt flæsk med persillesovs …

SE OPSKRIFT →
Luksus parisertoast opskrift af Jacob Jørgsholm FastfoodSandwichesSnacks

Luksus parisertoast

I denne opskrift viser jeg dig, hvordan du på 10 minutter kan lave verdens bedste parisertoast. Opskriften er nem og kan laves for langt under …

SE OPSKRIFT →
Big Mac Burger opskrift af Jacob Jørgsholm BurgersFastfoodHovedretterSandwiches

Big Mac

I en ny serie sideløbende med mine normale madvideoer, udfordrer jeg mig selv og prøver at kopiere fastfood klassikere. I episode 02 “Big Mac”, prøver …

SE OPSKRIFT →
Cordon Bleu opskrift af Jacob Jørgsholm Hovedretter

Cordon bleu

Her er en nem og lækker opskrift på en kyllinge Cordon Bleu. Hemmeligheden bag min Cordon Bleu er den fantastiske panering. Jeg fylder kyllingebrystet med …

SE OPSKRIFT →
Carpaccio pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Carpaccio pizza

To ting jeg elsker. Pizza og oksecarpaccio – hvorfor ikke forene de to retter? Her er min opskrift på en fantastisk carpaccio pizza. De færreste …

SE OPSKRIFT →
Kartoffel pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Kartoffel pizza

Verdens bedste vegetariske pizza! Her er opskriften på min kartoffel & pesto pizza. Papirstynde kartofler, hvid pizzasauce, fetaost, rosmarin og hjemmelavet pesto. En dejlig let …

SE OPSKRIFT →
Bøf Bearnaise pizza opskrift af Jacob Jørgsholm HovedretterPizza

Bøf bearnaise pizza

Så bliver det ikke frækkere. Min opskrift på en lækker og greasy bøf bearnaise pizza. Opskriften på min hjemmerørte bearnaise mayo ligge under “oksetartar på …

SE OPSKRIFT →
Scroll til toppen