Stegt Flæsk Baguette

maj 12, 2021

I episode 03 af “Kreativ Natmad” laver jeg noget så vidunderligt, som et udhulet baguette fyldt med vores allesammens yndlings ret, stegt flæsk med persillesovs og sprøde kartofler. I videoen viser jeg hvordan, jeg laver en klasse persillesovs på svinefedt, og også hvordan man nemt kan få saftig og sprød flæsk HVER GANG.
Hvis du skal genskabe denne smukke ret, så husk på at brug noget brød med en hård skorpe og blødt indhold. Se tips og tricks til den perfekte persillesovs samt sprød og saftig flæsk, i videoen ovenfor.

Stegt Flæsk Baguette

5 from 1 vote
Recipe by Jacob Jørgsholm Course: sandwichesCuisine: fastfood
Personer

4

Personer
Forberedelse

30

minutes
Tilberedning

40

minutes
Samlet tid

1

hour 

10

minutes

Hvis du skal genskabe denne smukke ret, så husk på at brug noget brød med en hård skorpe og blødt indhold. Se tips og tricks til den perfekte persillesovs samt sprød og saftig flæsk, i videoen ovenfor.

Ingredienser

  • 1 stk ciabatta baguette

  • 400 g stegt flæsk

  • 100 g Smør

  • 0.5 stk Skalotteløg

  • 1 fed hvidløg

  • 4 spsk hvedemel

  • 5 dl sødmælk

  • 0.5 stk citron

  • 1 bdt persille

  • 7 små kartofler

  • 0.5 bdt rosmarin

Vejledning

  • Brød
  • Tænd ovnen på 170 grader varmluft. Bag brødet i ca 10-12 minutter indtil sprødt. Lad det derefter køle ned.
  • Skær toppen af brødet og udhul brødet for alt indhold.
  • STEGT FLÆSK
  • Svits den stegte flæsk af ca. 1 min på hver side, på en medium-varm pande. Læg den stegte flæsk på en bageplade. Behold panden med svinefedt til at lave sovs.
  • Krydr den stegte flæsk med salt og peber (se tips og tricks i videoen ovenfor). Steg i ovnen i ca. 12-14 minutter. Tag bagepladen ud ad ovnen og vend flæsket.
  • Varm ovnen til 200 grader. Steg nu flæsket i ca. 12-14 minutter. Tag endnu en gang flæsket ud ad ovnen og vend igen.
  • Varm ovnen til 220 grader grill-varmluft. Steg flæsket i 5-7 minutter indtil gyldne og sprøde.
  • PERSILLESOVS
  • Varm panden med svinefedt og 50 g smør.
  • Snit skalotteløg og hvidløg fint. Tilsæt panden og steg af med lidt friskkværnet peber i 3-4 minutter på medium varme.
  • Tilsæt hvedemel og pisk. Tilsæt stille og roligt sødmælk imens der piskes. Tilsæt og pisk indtil den rette konsistens.
  • Snit persille groft og tilsæt. Smag til med salt, peber og saften fra ½ citron.
  • KARTOFLER
  • Skær kartoflerne i små 1×1 cm tern.
  • Varm en pande med 50 g smør. Steg kartoflerne med rosmarin på medium varme i ca. 10-15 minutter indtil gyldne og sprøde. Smag til med salt og peber.
  • SAMLING
  • Snit den stegte flæsk i mundrette stykker. Fuld brødet i to lag med flæsk, kartofler og sovs.

Video

Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram


Jacob Jørgsholm

Ejer af Feed Bistro på Vesterbro. Selvlært kok og køkkenchef med 10+ års erfaring i at drive cateringvirksomhed og restaurant. Derudover har jeg arbejdet på en række restauranter i Australien og Canada – og er nu klar til at videregive alt, hvad jeg har lært!