Skip to main content

Beef Wellington forårsruller

april 11, 2021

Så blev det tid til første episode af min nye serie “Kreativ Natmad”. I denne serie viser jeg de bedste og mest vilde retter, som alle har det til fælles, at de er kreeret i mit køkken mellem kl. 02 og 05 efter en våd aften.

Beef Wellington forårsruller

0 from 0 votes
Recipe by Jacob Jørgsholm Course: Beef Wellington forårsrullerCuisine: Forret, Snack
Antal

8

Stk
Tilberedning

1

hour 
Samlet tid

1

hour 

I denne video laver jeg verdens første Beef Wellington forårsruller. En helt nytænkende ret der aldrig er set før. Forårsrullerne smager helt fantastisk – og er oven i købet nemme og relativt billige at lave.
Jeg bruger i denne video okse entrecoté. Ribeye, oksemørbrad eller et andet stykke mørt oksekød kan sagtens bruges.

Ingredienser

  • 4 stk ribeye bøffer (ca. 180 g pr. stk)

  • 3 spsk dijonsennep

  • 1 spsk brun sirup (brug evt. brun farin)

  • 1 spsk smør

  • 1 stk skalotteløg

  • 2 fed hvidløg

  • 400 g champignoner

  • 1 dl rødvin

  • 3 kviste rosmarin

  • 16 skiver parmaskinke

  • 2 stk æggeblommer

  • 8 stk forårsrullepapir

  • 1 l neutral olie

Vejledning

  • Puds bøfferne for scener og det værste fedt. Skær bøfferne på langs (ca. 2×2 cm tykkelse). Svits kødet af på en brandvarm pande. Ca. 15-20 sekunder på hver af de fire sider. Sæt derefter kødet til side og lad det hvile. Behold panden til stegning af svampe senere.
  • Bland dijon og brun sirup. Pensl alle kødstykkerne med et godt lag.
  • Rul og form kødstykkerne som vist i videoen ovenfor. Frys derefter kødstykkerne i ca. 30-45 minutter indtil halvfrosne. 
  • Snit skalotteløg og hvidløg fint. Svits af på panden med 1 spsk smør.
  • Riv svampene fint og tilsæt panden. Steg alt væsken ud af svampene.
  • Tilsæt rødvin. Kog alt væsken ned. Tilsæt finthakket rosmarin og friskkværnet peber.
  • Lad svampe mixen køle ned til stuetemperatur. Stil to spsk til side, hvis du skal røre det op med mayonnaise som tilbehør.
  • Tag kødet ud af fryseren. Fordel 1-2 stykker parmaskinke ud over et stykke film. Derefter fordeles svampemixen ud, så den kan dække kødet. Derefter lægges kødet i midten. Se hvordan jeg ruller kødet i videoen ovenfor.
  • Læg nu rullen midtfor-nederst på forårsrulle arket og fold forårsrullen.
  • Friter i ca. 3-4 minutter og lad hvile i ca. 5-7 minutter.
  • Server evt. med en svampemayo.

Video

Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram