Så blev det tid til første episode af min nye serie “Kreativ Natmad”. I denne serie viser jeg de bedste og mest vilde retter, som alle har det til fælles, at de er kreeret i mit køkken mellem kl. 02 og 05 efter en våd aften.
Recipe by Jacob JørgsholmCourse: Beef Wellington forårsrullerCuisine: Forret, Snack
Antal
8
Stk
Tilberedning
1
hour
Samlet tid
1
hour
I denne video laver jeg verdens første Beef Wellington forårsruller. En helt nytænkende ret der aldrig er set før. Forårsrullerne smager helt fantastisk – og er oven i købet nemme og relativt billige at lave. Jeg bruger i denne video okse entrecoté. Ribeye, oksemørbrad eller et andet stykke mørt oksekød kan sagtens bruges.
Ingredienser
4stkribeye bøffer (ca. 180 g pr. stk)
3spskdijonsennep
1spskbrun sirup (brug evt. brun farin)
1spsksmør
1stkskalotteløg
2fedhvidløg
400gchampignoner
1dlrødvin
3kvisterosmarin
16skiverparmaskinke
2stkæggeblommer
8stkforårsrullepapir
1lneutral olie
Vejledning
Puds bøfferne for scener og det værste fedt. Skær bøfferne på langs (ca. 2×2 cm tykkelse). Svits kødet af på en brandvarm pande. Ca. 15-20 sekunder på hver af de fire sider. Sæt derefter kødet til side og lad det hvile. Behold panden til stegning af svampe senere.
Bland dijon og brun sirup. Pensl alle kødstykkerne med et godt lag.
Rul og form kødstykkerne som vist i videoen ovenfor. Frys derefter kødstykkerne i ca. 30-45 minutter indtil halvfrosne.
Snit skalotteløg og hvidløg fint. Svits af på panden med 1 spsk smør.
Riv svampene fint og tilsæt panden. Steg alt væsken ud af svampene.
Tilsæt rødvin. Kog alt væsken ned. Tilsæt finthakket rosmarin og friskkværnet peber.
Lad svampe mixen køle ned til stuetemperatur. Stil to spsk til side, hvis du skal røre det op med mayonnaise som tilbehør.
Tag kødet ud af fryseren. Fordel 1-2 stykker parmaskinke ud over et stykke film. Derefter fordeles svampemixen ud, så den kan dække kødet. Derefter lægges kødet i midten. Se hvordan jeg ruller kødet i videoen ovenfor.
Læg nu rullen midtfor-nederst på forårsrulle arket og fold forårsrullen.
Friter i ca. 3-4 minutter og lad hvile i ca. 5-7 minutter.
Server evt. med en svampemayo.
Video
Har du prøvet denne opskrift?
Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram
Jacob Jørgsholm
Ejer af Feed Bistro på Vesterbro. Selvlært kok og køkkenchef med 10+ års erfaring i at drive cateringvirksomhed og restaurant. Derudover har jeg arbejdet på en række restauranter i Australien og Canada – og er nu klar til at videregive alt, hvad jeg har lært!