Når jeg har tømmermænd er der kun en kur; 2 panodiler, en kold kondivand, rødt kød og smeltet ost! Her er opskriften på det ultimative hangover feast: Cheese & beef sticks med en lækker tomat dyppelse.
Recipe by Jacob JørgsholmCourse: Cheese & beef sticks med tomat dipCuisine: Snack
Personer
4
Personer
Tilberedning
45
minutes
Samlet tid
45
minutes
Tomat dyppelsen er lavet ud af de rester jeg havde stående. Optimalt laves den på tomat, basilikum, hvidløg, skalotteløg og lidt chili. Retten kan sagtens forberedes og fryses inden den paneres og friteres – bare husk at lad dem tø i ca. 10 minutter inden de friteres, hvis de er dybfrosne.
Ingredienser
8skivertyndskåret oksemørbrad (ca. 300 g)
200ggouda ost (eller en valgfri fast ost)
50gsmør
2fedhvidløg
1stkskalotteløg
0.5stkchili
1dåseflåede/hakkede tomater
1duskpersille
10stksalvie blade
2spskpaprika
1spskchiliflager
2spskoregano
1lneutral olie til fritering
200ghvedemel
5stkæg
2dlsødmælk
200gpankorasp
50gfintrevet parmesan
1spskhvidløgssalt
Vejledning
Skær oksemørbraden i 8 tynde skiver. Mas derefter ud, så de fylder mere.
Skær osten i 1 cm brede stave. Rul osten i kødet med lidt salt og peber og stil i fryseren i ca. 20-30 minutter.
Smelt smør på panden. Steg 2 fed revet hvidløg og 1 finthakket skalotteløg af på lav varme.
Put flåede tomater, chili, persille, salvie, chiliflager, 1 spsk oregano, 1 spsk paprika, salt og peber i en blender. Blend på høj styrke i 1 minut og tilføj til panden med hvidløg og skalotteløg. Lad den stå og reducere på lav varme i ca. 20 minutter.
Varm fritureolie til 180 grader.
Gør 3 skåle klar til panering. Første skål med hvedemel, salt og peber. Anden skål med 5 piskede æg og sødmælk. Tredje skål med panko rasp, 1 spsk oregano, 1 spsk paprika, 1 spsk hvidløgssalt, parmesan og salt og peber.
Tag kød og ost ud af fryseren. Dobbelt panér som vist i videoen ovenfor.
Fritér i 5 minutter. Lad dem hvile i 5 minutter og servér med tomat saucen!
Video
Har du prøvet denne opskrift?
Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram
Jacob Jørgsholm
Ejer af Feed Bistro på Vesterbro. Selvlært kok og køkkenchef med 10+ års erfaring i at drive cateringvirksomhed og restaurant. Derudover har jeg arbejdet på en række restauranter i Australien og Canada – og er nu klar til at videregive alt, hvad jeg har lært!