Chorizo Kroketter

maj 12, 2021

Jeg elsker sprøde og cheesy kartoffelkroketter, og har igennem årene lavet rigtigt mange forskellige typer. Denne opskrift med chorizo, chili og parmesan er uden tvivl den allerbedste. Kroketterne er geniale som snacks eller som tilbehør til en lækker burger.

Chorizo Kroketter

0 from 0 votes
Recipe by Jacob Jørgsholm Course: Chorizo KroketterCuisine: Forret
Personer

4

Personer
Forberedelse

15

minutes
Tilberedning

30

minutes
Samlet tid

45

minutes

Kroketterne kan snildt spises alene – men en god dyppelse som f.eks. en lækker aioli kan varmt anbefales. Du kan blandt andet finde inspiration til flere forskellige mayonnaiser og aiolier her på siden.

Ingredienser

  • 3 stk store bagekartofler

  • 0.5 stk skalotteløg

  • 2 fed hvidløg

  • 0.5 stk chili

  • 1 stk forårsløg

  • 125 g rå chorizo pølse

  • 1 spsk smør

  • 2 spsk grov dijon

  • 75 g revet parmesan

  • 1 stk æg

  • 1 spsk hvedemel

  • 1 l neutral olie til fritering

  • 0.5 l kernemælk

  • 300 g hvedemel

  • 150 g panko rasp

  • 3 spsk paprika

Vejledning

  • Skræl kartoflerne og skær i 3-4 cm tern. Kog i ca. 15 minutter til de er bløde og møre.
  • Snit skalotteløg, hvidløg, chili, forårsløg og chorizo. Steg af på en pande med smør, grov dijon og salt og peber i ca. 6-7 minutter. Stil til side.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dampe af i 5-7 minutter.
  • Mix kartofler, mel, æg, parmesan og den stegte chorizo-mix til en fast masse.
  • Form små kugler med hænderne. Stil på køl i min en time eller frys i ca. 10-15 minutter.
  • Varm olien i en gryde til ca. 180 grader.
  • Lav en skål med hvedemel, en skål med kærnemælk og en skål med panko rasp, paprika, salt og peber.
  • Paner kroketterne i mel, derefter kærnemælk og til sidst i panko-mixen.
  • Friter i 4-5 minutter og server!

Video

Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram


Jacob Jørgsholm

Ejer af Feed Bistro på Vesterbro. Selvlært kok og køkkenchef med 10+ års erfaring i at drive cateringvirksomhed og restaurant. Derudover har jeg arbejdet på en række restauranter i Australien og Canada – og er nu klar til at videregive alt, hvad jeg har lært!