Omelet
maj 12, 2021
Denne “omelet” lavede jeg mange gange på daglig basis, da jeg havde mit første køkkenjob i Australien år tilbage. Jeg stod i køkkenet og lavede standard “omelet” opskriften i alle mulige forskellige afskygninger. Jeg er nu kommet frem til min yndlings udgave, som indeholder parmaskinke, svampe, gedeost og en masse andre lækre ting. 10 minutters forberedelse og 20 minutter i ovnen – så er der et formidabelt morgenmad måltid til hele familien!
Omelet
4
Personer30
minutes30
minutesGrundstenene i denne opskrift er egentlig bare 10 æg og 1 dl fløde – resten er oppe til dig. Nedenstående opskrift er fantastisk, ellers er en af mine andre omelet favoritter med røget laks, asparges og spinat – mulighederne er endeløse!
Ingredienser
100 g bøgehatte
2 kviste frisk timian
0.5 stk skalotteløg
10 stk æg
1 dl piskefløde
2 stk forårsløg
4 stilke frisk persille
12 stilke frisk purløg
6 stk cherrytomater
8 skiver parmaskinke
100 g fast gedeost
Vejledning
- Tænd ovnen på 200 g. varmluft.
- Varm en pande op på høj varme med olivenolie. Steg svampe af med fint plukket timian, peber og ½ fintsnittet skalotteløg. Husk panden skal kunne gå i ovnen.
- Sluk komfuret og tag svampe og løg fra. Behold fedtstoffet på panden.
- Tag et stykke køkkenrulle og sørg for der er fedtstof på panden og pandens kanter/sider.
- Pisk æg og fløde grundigt sammen i en skål. Hæld derefter æggemassen ned i panden.
- Snit forårsløg, purløg og persille fint og fordel ud over æggemassen. Skær tomater i kvarte samt 4 skiver groft snittet parmaskinke og stegte svampe, og fordel ligeledes udover.
- Smuldr halvdelen af gedeost udover. Bag i ovnen i 15-20 minutter.
- Anret med rucola vendt i olivenolie, salt og peber samt resten af parmaskinken og gedeosten!
Video
Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram
Recipe Card plugin by WPZOOM