Rodfrugtschips

april 11, 2021

Opskriften på de lækreste rodfrugtchips!Glem alt om chips i ovnen. Se i denne opskrift hvordan du på 25 minutter friterer lækre og sprøde rodfrugtchips i dette tilfælde jordskokkechips, der kan holde sig længe. Spis dem som snacks, smid dem ovenpå salaten eller i suppen.

Rodfrugtschips

0 from 0 votes
Recipe by Jacob Jørgsholm Course: RodfrugtschipsCuisine: Snacks
Personer

2

Personer
Forberedelse

10

minutes
Tilberedning

15

minutes
Samlet tid

25

minutes

Denne opskrift er lavet med jordskokker. Du kan dog sagtens bruge samme teknik og temperatur som beskrevet i opskriften med andre rodfrugter, og få det samme sprøde resultat.

Ingredienser

  • 4 runde jordskokker

  • 1 l fritureolie (brug evt. solsikkeolie)

  • termometer (valgfrit)

  • mandolinjern (valgfrit)

Vejledning

  • Skær jordskokkerne tyndt på mandolinjern. Alternativt skæres de tyndt med kniv.
  • Læg jordskokkerne i koldt vand i 10 minutter.
  • Varm olien til ca. 175 grader.
  • Tør jordskokke skiverne med rent viskestykke eller køkkenrulle. 
  • Friter jordskokke skiverne indtil olien stopper med at boble.
  • Tag chipsene op fra olien med hulske og fordel på rent viskestykke eller køkkenrulle.
  • Drys med salt og vent et par minutter. Så er der sprøde chips!

Video

Har du prøvet denne opskrift? Tag et billede og tag @jacob_jorgsholm på instagram


Jacob Jørgsholm

Ejer af Feed Bistro på Vesterbro. Selvlært kok og køkkenchef med 10+ års erfaring i at drive cateringvirksomhed og restaurant. Derudover har jeg arbejdet på en række restauranter i Australien og Canada – og er nu klar til at videregive alt, hvad jeg har lært!